L’alberg humanitari per a temporers preveu atendre unes 40 persones

07/09/2022 - 18:19h

La Creu Roja ofereix fins diumenge atenció en aquest espai que s’ha ubicat al pavelló firal i que compta amb trenta voluntaris

Fins a l’11 de setembre estarà operatiu l’alberg per acollir temporers de la verema 2022 en el marc del dispositiu humanitari per atendre les necessitats bàsiques i emocionals de les persones amb vulnerabilitat que impulsa la Creu Roja de l’Alt Penedès.

Enguany, ja sense mesures Covid, es preveu atendre prop de 40 persones, arribades principalment de Romania, Senegal, Marroc i Algèria, entre altres països. El perfil dels usuaris és el d’un home d’entre 20 i 65 anys.

Un equip d’una trentena de voluntaris fa tasques de suport logístic d’entrades i sortides, així com assistència en la distribució de kits higiènics i repartiment d’àpats.

D’aquesta manera, es pretén cobrir les necessitats bàsiques de temporers de la verema i garantir que mantinguin hàbits saludables pel que fa a l’alimentació, la higiene i les hores de son, així com uns bons hàbits socials. Es vol evitar que aquestes persones que no tenen una llar on anar vagin deambulant a la recerca de feina.

L’objectiu de l’alberg és que els temporers que volen treballar a les vinyes de la ciutat i de la comarca s’hi puguin allotjar durant tres dies mentre busquen feina o mentre els calgui. Si les persones usuàries necessiten quedar-s’hi més temps no hi ha límit de nits d’estada.

Enguany, per poder-hi accedir, només es necessita el certificat de la Policia Local i ja no hi ha restriccions per la Covid, tot i que s’ha habilitat una zona aïllada amb quatre llits per a persones sospitoses de ser positives.

També et pot interessar

Comentaris