Tres anyades especials per homenatjar el Kripta

06/09/2022 - 12:14h

Agustí Torelló Mata reconeix el seu cava més icònic amb l’edició de l’estoig ‘Origen’ que inclou tres anyades singulars

El celler Agustí Torelló Mata (ATM) ha decidit homenatjar el seu cava més icònic, el Kripta, amb l’edició de l’estoig ‘Origen’, que inclou tres anyades singulars (2008, 2013 i 2016), i que es posarà a la venda a botigues especialitzades i alta restauració per uns 320 euros.

La presentació de la col·lecció va tenir lloc dilluns a les caves de Sant Sadurní amb la presència de sommeliers i xefs amics de la família, com Carme Ruscalleda, Carles Gaig, Ada Parellada, Ton Colet (El Cigró d’Or), Marta Mudarra (Can Jubany), José Martínez González (Via Veneto) i Ferran Vila, millor sommelier d’Espanya 2022.

L’acte es va concebre com una experiència poètica i sensorial. Els assistents van tastar les tres anyades d’‘Origen’ en silenci i a la foscor de les caves, només atenuada per l’elegància de les espelmes. Se’ls va convidar a aguditzar el sentit de l’oïda i a escoltar la narració sensitiva que van crear per a cada anyada les sommeliers i comunicadores Anna Vicens, Meritxell Falgueres i Ruth Troyano.

“Volíem reivindicar el que dona de si un cava amb més de 40 anys d’història, amb una trajectòria sòlida que coincideix amb l’evolució de la DO Cava. Amb ‘Origen’ reivindiquem que som aquí i que caminem, que Kripta és un cava excel·lent, que és la història de les bombolles del Penedès i que tenim molt de camí al davant”, ha afirmat Gemma Torelló Sibill, directora d’Agustí Torelló Mata. “La primera verema de Kripta és del 79, i el 86, el cava és reconegut a la UE. Al llarg dels 80 arriba a les 100.000 ampolles de producció i s’enlaira”, afegeix Torelló.

Kripta és el somni fet realitat d’Agustí Torelló Mata. “Sí, admeto que vaig tenir la gosadia d’intentar fer el millor escumós del món, el cava dels déus”, ha dit en més d’una ocasió el seu ideòleg.

L’origen són les parcel·les Vinya Vicari, Mercader i Lola, on hi ha plantades vinyes velles de macabeu, xarel·lo i parellada, amb què s’elabora, i que són les mateixes quatre dècades després.

Una ampolla en forma d’àmfora i una etiqueta obra de l’artista Rafel Bartolozzi evocant el Mediterrani, la vinya i l’olivera van vestir el cava des dels inicis donant-li un punt de distinció i extravagància, i des d’aleshores no ha deixat d’obtenir guardons i reconeixements pel valor enològic sense interrupció.

També et pot interessar

Comentaris