El Vijazz de la represa és un èxit i supera totes les expectatives

07/07/2022 - 10:30h

Més de 50.000 persones van passar pel festival i van omplir tant l’espai de fira i tast com els escenaris amb actuacions musicals de primer nivell

El president de l’Acadèmia Tastavins, Max Margalef, ja ho deia fa una setmana “hem preparat un Vijazz per rebre moltíssima gent”. I així ha sigut. El Vijazz Vilafranca 2022 ha finalitzat amb unes molt bones xifres de públic i es calcula que més de 50.000 persones han passat en algun moment pel certàmen entre dijous i diumenge. Satisfacció, doncs, i a continuar treballant per pensar l’edició vinent, que ja se sap que es farà els dies 7, 8 i 9 de juliol del 2023.
Margalef, destaca que “des del divendres ja vam veure que se superaven les expectatives de públic, amb persones vingudes d’arreu, fins i tot de fora de l’estat”. El president ha volgut destacar la importància que el Penedès aculli actes com aquest que posen en relleu “la qualitat dels vins i caves que s’elaboren al nostre territori i que es vesteixen amb música jazz de primer nivell”.
En aquesta edició, la 15a, s’han pogut repetir les imatges de les edicions anteriors a la pandèmia, amb la rambla Nostra Senyora plena d’amants del vi i el cava i centenars de persones omplint la plaça Jaume I.
Max Margalef ha apuntat que “les xifres d’assistència de públic demostren que la gent esperava tornar a celebrar el festival amb total normalitat”. A la gran acollida dels concerts de l’escenari principal de Jaume I, se li han d’afegir les imatges de la fira de vins i del cicle “DO Cava – Elles i el Jazz” al Claustre de Sant Francesc amb un gran nombre de públic.
Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ja en la inauguració de la Fira de Vins i Caves es mostrava satisfet de poder reviure “un Vijazz com els d’abans, amb molta gent al carrer, als concerts i tastant vins. El Vijazz ens reforça en aquesta aposta que fem per associar Vilafranca i Penedès amb qualitat i per posicionar el nostre territori al mapa. Un festival que combina els concerts gratuïts amb figures del jazz de primera línia i el tast de vins i caves de qualitat a un preus molt assequibles mereix un 10”.

Aquesta edició del Vijazz Vilafranca ha comptat amb la presència de grans músics del jazz internacional com Modern Standards Supergroup, que iniciava la seva gira europea a Vilafranca; el pianista Yessaï Karapetian, que presentava el seu disc debut; la saxofonista Melissa Aldana, o el duet format pel pianista, Alfredo Rodríguez, i el baixista Richard Bona, que van tancar el Vijazz Vilafranca 2022. L’Escenari Principal Jaume I també ha acollit la veu de la cantant i compositora, Sílvia Pérez Cruz, acompanyada de la Farsa Circus Band.
Pel que fa al cicle “DO Cava – Elles i el Jazz”, el Claustre Sant Francesc ha estat escenari dels concerts d’Ester Quevedo Quintet, Alba Alzina Quintet i Lucia Fumero Trio. Durant el cap de setmana, la Sidral Brass Band ha amenitzat la Rambla Nostra Senyora divendres i diumenge, i el grup Apolo Jumpers, ha posat la música en directe a la ballada de Lindy Hop de dissabte al vespre a la rambla Sant Francesc.
La Fira de Vins de la Rambla Nostra Senyora ha acollit en aquesta edició més d’una vintena de cellers del Penedès i 300 referències de vins i caves. Pel que fa a les activitats de maridatge a la Sala de Tast Ametller Origen, la majoria havien exhaurit entrades dies abans que s’iniciés el Vijazz Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris