El Consell Regulador de la DOP Cava celebra eleccions

Membres de la candidatura Viticultors del Cava.
05/07/2022 - 16:39h

Aquest dimecres només es votarà per a un dels censos del Consell Regulador perquè a la resta hi ha una sola candidatura

El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) celebrarà aquest dimecres, 6 de juliol, les eleccions de l’organisme. Per votar caldrà que els electors s’identifiquin amb el DNI o passaport originals i en vigor.

Com que la gran majoria de censos compten amb una sola candidatura, només caldrà votar al Cens B, que aplega els titulars d’explotacions vitícoles que no siguin socis de cooperatives o societats de transformació.

S’hi presenten la candidatura conjunta Viticultors del Cava, promoguda per Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya -JARC- i Associació de Viticultors del Penedès; i, d’una altra banda, Requena y Almendralejo por la defensa del cava, signada per la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitad Valenciana. Hi ha 2.903 persones cridades a votar.

Val a dir que Viticultors del Cava i el celler Codorníu s’han reunit per a impulsar mesures que contribueixin a la valorització de la DO Cava. Segons expliquen, l’“objectiu és contribuir a posar les bases per assegurar la sostenibilitat de les explotacions de la zona, creant valor al territori i contribuint a garantir el seu futur”.

“Tant Codorníu com ‘Viticultors del Cava’ comparteixen la voluntat de vetllar per preservar la reputació i qualitat de la marca cava i, alhora, protegir els col·lectius que la integren”, afegeixen.

La coalició Viticultors del Cava anima els productors del sector de la vinya i el vi de “casa nostra” a participar en les eleccions; i en aquest sentit la candidatura destaca “la importància d’aquest procés electoral i la necessitat d’obtenir el millor resultat possible per poder seguir defensant el preu del raïm i el vi i posar en valor el cava”.

A la resta de censos electorals no caldrà votar i serà proclamada oficialment la candidatura única presentada durant el procés. Així, per exemple, pel que fa al Cens A, corresponent als titulars d’explotacions vitícoles que siguin socis de cooperatives o societats de transformació, hi ha la candidatura Cooperativistes del Cava, que promou la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Al Cens C, dels titulars de cellers elaboradors de vi base, hi ha la candidatura AVC-FCAC que ha presentat la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

Finalment, pel que fa als censos D i els diversos sub-censos, tots ells només compten amb una sola candidatura. És la que ha presentat l’AECAVA-Associació Elaboradors de CAVA, que promou l’Institut del Cava pel que fa a titulars de cellers elaboradors de cava.

Votació al Penedès
Pel que fa a les meses per poder votar al Cens B i que es troben al Penedès, s’ubicaran al Centre Polivalent de l’Arboç, a la cruïlla entre els carrers Boleda i Nord; la Sala Polivalent de la Rambla Catalunya de Sant Martí Sarroca, el Casal d’Entitats del carrer Marc Mir, 15 de Sant Sadurní d’Anoia i, finalment, dos punts a Vilafranca del Penedès, tots dos a l’edifici del Centre Àgora.

També et pot interessar

Comentaris