Torna el Vijazz, el gran maridatge de vins i caves del Penedès amb figures rellevants del jazz

01/07/2022 - 11:05h

El 3 de Vuit dedica un suplement de deu pàgines a la 15a edició del Vijazz que albergarà Vilafranca del Penedès aquest cap de setmana

És l’hora del Vijazz Vilafranca, que enguany arriba a la seva 15a edició. Aquest cap de setmana Vilafranca del Penedès acull una vegada més un dels esdeveniments amb més prestigi dins del món vinícola i cultural de Catalunya i de l’Estat. Un format que uneix la gran qualitat dels vins i caves que s’elaboren al Penedès amb concerts gratuïts d’artistes referents dins del panorama jazzístic de tot el món. La capital de l’Alt Penedès es converteix així en el punt neuràlgic de tastos, concerts i maridatges on professionals i aficionats del món del vi es troben per gaudir del patrimoni vinícola penedesenc, acompanyat d’una proposta de música jazz de primer nivell.

En l’edició 2022, Modern Standards Supergroup obrirà el festival avui a l’escenari principal de la plaça Jaume I. Aquest projecte especial, amb la participació de grans i reconeguts artistes de jazz com Bill Evans, Randy Brecker, Billy Cobham i Linley Marthe, començarà la seva gira europea al Vijazz, amb un concert en exclusiva a Catalunya. Sílvia Pérez Cruz, amb el seu espectacle més ampli juntament amb la Farsa Circus Band, omplirà amb la seva extraordinària veu la nit de dissabte. El mateix dia que Yessaï Karapetian, virtuós pianista i compositor, darrer guanyador del prestigiós guardó ‘Rising Stars Jazz Award’, també actuarà a l’escenari principal.

Diumenge arribarà el talent de la saxofonista i compositora nominada als Grammy Melissa Aldana i el seu quartet, i es clourà amb el duet format per Richard Bona i Alfredo Rodríguez i la seva fusió de música centreafricana i afrocubana.
El claustre de Sant Francesc tornarà a ser l’escenari del cicle ‘Elles i el Jazz’, on es podrà gaudir, acompanyat d’una copa de cava, de formacions jazzístiques del panorama català com Ester Quevedo Quintet per a avui, Alba Alsina Quintet demà dissabte i Lucía Fumero Trio el diumenge.

Fira de vins a la Rambla

Després de dos anys d’absència per les restriccions provocades per la pandèmia, enguany la Rambla Nostra Senyora tornarà a acollir la fira de vins, en què una trentena dels cellers més destacats del Penedès oferiran més de 300 referències de vins i caves del territori en horari de tarda, vespre i nit. La Societat Casal – La Principal serà novament l’escenari dels tastos, maridatges i experiències vinícoles que es faran durant els tres dies del Vijazz Vilafranca. També tornen les activitats paral·leles a la Rambla Sant Francesc, amb els concerts de la Sidral Brass Band els vespres de divendres i diumenge i de l’Apollo Jumpers dissabte.

També et pot interessar

Comentaris