Els Premis Vinari d’Enoturisme també lloen les iniciatives del Penedès

10/06/2022 - 13:04h

Vins El Cep, Corpinnat, Llopart, el Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges, entre els guardonats pel diari digital Vadevi

El diari digital Vadevi va lliurar ahir dijous al vespre els Premis Vinari d’Enoturisme. L’acte, presentat pel periodista i director general del Grup el Món, Vicent Sanchis, va tenir lloc al Restaurant El Celleret de Família Torres de Pacs del Penedèsha i va permetre reconèixer aquells projectes, experiències o activitats vinculades amb el turisme del vi d’arreu de Catalunya que han convençut amb la seva candidatura els diversos membres del jurat.

Els guardons d’enguany han estat per: Curs de plantes comestibles i maridatge de vins, del Celler Can Roda (Premi a la Millor Activitat Mediambiental); Malvasia, entre el mar i el cel, Centre d’Interpretació de la Malvasia de Sitges (Premi a (Millor Activitat Cultural i Social); Cep Passes Solidàries, de Vins el Cep (Premi a la Millor Activitat Solidària); Nit de Glamping i Observació d’Estrelles entre vinyes, de Llopart (Premi a la Millor Activitat Innovadora); The Wine Truck, bar de vins (Premi a la Millor Iniciativa Emprenedora); Festival Gastronòmic CORPINNAT (Premi a la Millor Experiència Enogastronòmica); Esmorzar al celler Mas Blanch i Jové (Premi a la Millor Visita Enoturística i Experiència de Tast de Vins); Cal Puig By Can Marlès, Celler i Enoturisme (Premi al Millor Allotjament Enoturístic) i menció Especial en la categoria de Millor Visita per Casa Vermouth Padró, de Padró i Família.

Una de les novetats destacades dels Premis Vinari d’enguany és que els guardons d’enoturisme, l’any passat vinculats directament amb el concurs de vins, han agafat entitat pròpia i aquest 2022 han esdevingut un projecte independent.
De fet, fins ara aquests reconeixements tenien les seves singularitats, pel fet per exemple que l’avaluació dels projectes guanyadors el feia un jurat diferent al que avaluava els vins, format per un equip de professionals amb estreta vinculació amb el turisme del vi des de la formació, especialització i experiència professional.

Aquest tret es manté, però canvia l’essència del certamen que ha permès d’una banda, rebre noves candidatures i de l’altra, celebrar una nova festa per donar a conèixer els guanyadors de l’any.

Els Premis Vinari d’Enoturisme s’han obert a cellers, cooperatives vitivinícoles, allotjaments, restaurants i empreses i entitats d’àmbit privat que tinguin la seva seu social a Catalunya. Com a requeriment, els productes presentats han d’estar disponibles i actius en el moment de presentar-se al concurs. Com a reconeixement, el projecte que ha destacat en cada categoria, se’l premia amb un guardó i un diploma.

També et pot interessar

Comentaris