Els vins més rebels tornen a revolucionar Vilafranca

Ton Rimbau al vídeo promocional que ha elaborat La Fatxenda. (FOTO: LA FATXENDA)
08/06/2022 - 18:00h

La fira mercat Vins Rebels se celebrarà el 18 i 19 de juny a Vilafranca i acollirà una vintena d’elaboradors de vins naturals

La fal·lera pels vins naturals no para de créixer. Els consumidors aprecien cada vegada més les característiques d’aquests productes de mínima intervenció, que molts qualifiquen de rebels. Aquest adjectiu és, precisament, el que dona nom a la mostra que va crear el viticultor de Vilobí del Penedès Ton Rimbau enmig de la pandèmia de la Covid-19, i que té com a objectiu promocionar els vins d’elaboració més natural.

La mostra compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca, i el 18 i 19 de juny celebrarà la seva tercera edició al pavelló firal de Vilafranca, de les 12 del migdia a les 8 del vespre. Enguany s’espera que hi participin més d’una vintena de cellers. “Creiem que abans que se celebri la mostra se n’hi poden incorporar alguns més”, ha apuntat Rimbau en la presentació de la proposta, aquest dimecres a l’auditori de Vinseum.

Una de les novetats més destacades de la fira Vins Rebels és que l’entrada, a un preu de 15 euros, servirà els dos dies de la fira i els primers 500 visitants rebran dos tiquets de descompte d’un euro per comprar els productes que s’hi mostren. A més, els cellers oferiran descomptes del 20% sobre el preu de venda a botiga dels seus vins.

També hi haurà una food truck del Cigró d’Or, que aportarà el toc gastronòmic a l’activitat. A més, es podrà accedir gratuïtament a l’espai de col·laboradors. Les entrades ja es poden comprar al web codetickets.com.

“És una aposta transgressora, i també hem d’estar al costat d’aquestes iniciatives”, ha apuntat Joan Manel Montfort, regidor de Promoció Econòmica de Vilafranca.

Certamen literari

La mostra inclourà com és habitual un certamen literari, que premiarà els millors relats sobre vi i cultura. Les bases es poden consultar al web www.etrecordare.cat. L’escriptor i sommelier Miquel Florido coordinarà el concurs, que premiarà el guanyador amb el seu pes en vi.

“Un adult que pesi uns 70 quilos, es pot endur entre 60 i 70 ampolles de vi” ha apuntat Florido durant la presentació de la mostra. Les obres es poden presentar fins diumenge i cal enviar els relats en PDF a elboncertamen@gmail.com.
L’espot promocional de la mostra l’ha creat La Fatxenda, i es presentarà a la pròxima edició del Most Festival.

També et pot interessar

Comentaris