La pagesia vol compromís del cava amb el sector

03/06/2022 - 10:00h

Els viticultors presenten una candidatura conjunta als comicis del consell regulador que se celebrar el 6 de juliol

La pagesia ha apostat, una vegada més, per unir forces i presentar-se conjuntament a les eleccions del Consell Regulador de la DO Cava. Sota el nom ‘Viticultors del Cava’, Unió de Pagesos, JARC i l’Associació de Viticultors concorreran en una candidatura unitària als comicis del 6 de juliol, amb l’objectiu d’aconseguir que es doni més valor al raïm, i també al vi.

Els representants de la llista proposen que es creï un segell de compromís dels cellers amb els viticultors i viticultores, que s’atorgaria als elaboradors que demostrin que paguen per sobre dels preus de l’estudi de costos validats. A més, la coalició també vol fer èmfasi en el foment dels contractes de plurianuals de vinya, que permetrien als pagesos saber amb antel·lació qui els comprarà la matèria primera de les seves vinyes i a quin preu.

A més, la candidatura aposta per la sostenibilitat de les explotacions, per fomentar el compliment de la normativa de contractes en relació amb la Llei de la cadena alimentària, i exigeixen “transparència màxima” en les dades, sobretot d’estocs de vi base i ampolles. Totes aquestes mesures estan enfocades a la creació de valor per al raïm, i que aquest increment es tradueixi “en un preu adequat per a la pagesia, i per a l’activitat que comporta el treball del sector al territori”.Candidats

Tal com han recordat des de Viticultors del Cava, en les eleccions del pròxim 6 de juliol es renovaran els 12 vocals que formen part del consell, però només es votaran els tres integrants del cens B, que aglutina els titulars d’explotacions vinícoles que no són socis de cooperatives o de societats de transformació.

Els tres candidats titulars que es presenten en la candidatura de la pagesia són: Antoni Borràs (UP), Jaume Domènech (JARC) i Santi Vallès (Associació de Viticultors). Els suplents són: David Sendra (UP), Isabel Vidal (JARC) i Josep Anton Vendrell (Associació de Viticultors).

Durant la campanya, la coalició presentarà la seva candidatura en tres actes principals, entre d’altres. L’acte d’obertura tindrà lloc dimecres, a les 8 del vespre al Pavelló Poliesportiu de Guardiola de Font-rubí; l’acte central es farà el 21 de juny, també a les 8, al monestir de Santes Creus, i l’acte de cloenda, el 3 de juliol, a les 12 del migdia, a la Fassina de Sant Sadurní.

També et pot interessar

Comentaris