Nova edició de La Nit dels Xarel·los amb rècord de cellers participants

31/05/2022 - 14:00h

El Claustre de Sant Francesc acollirà el dissabte 18 de juny una nova edició amb 20 cellers de la DO Penedès i 50 referències de vins Xarel·lo

Un dels esdeveniments que obre el calendari vinícola d’estiu al Penedès, La Nit dels Xarel·los, celebrarà una nova edició el dissabte 18 de juny de 19h a 23h al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca del Penedès. Enguany l’esdeveniment, organitzat pel restaurant El Gat Blau amb la col·laboració de la DO Penedès, comptarà amb un rècord de cellers participants i referències víniques, molts d’ells guardonats als Premis Vinari i el Concurs Tastavins DO Penedès.

L’edició 2022 de La Nit dels Xarel·los també comptarà amb una proposta gastronòmica ideada per El Gat Blau. La novetat és que hi haurà una oferta de plats vegetarians. L’acte inclourà una exposició d’escultures de Ángel Camino, l’actuació del grup musical Apocadixie i un espai audiovisual on endinsar-se a la DO Penedès.

Després de 2 anys marcats per les mesures de la situació pandèmica, aquesta serà una edició que es desenvoluparà amb total normalitat. La propietària de El Gat Blau i organitzadora de l’acte, Olga Guasch, ha valorat molt positivament la predisposició dels cellers a voler formar part de l’acte: “Enguany comptarem amb una vintena de cellers que portaran una cinquantena de vins Xarel·lo. Aquest fet ens demostra les ganes que els elaboradors de la DO Penedès tenen per donar a conèixer els seus vins i la força que el sector continua tenint malgrat haver passat temps complicats”.

Un dels fets que caracteritza aquest esdeveniment és que són els mateixos elaboradors els que donen a tastar als assistents els seus vins, i a la vegada donen a conèixer els mètodes d’elaboració i les característiques de cada vi.

Com en totes les edicions, els vins DO Penedès presents a La Nit dels Xarel·los es maridaran amb una proposta gastronòmica elaborada per el restaurant vilafranquí El Gat Blau. Enguany, a més, s’hi afegirà una proposta de cuina vegetariana, acompanyades amb ostres fresques del Delta i crakcanies de Xarel·lo de Casanella Xocolaters.

Les entrades per La Nit dels Xarel·los es poden adquirir al restaurant El Gat Blau de manera prèvia o el mateix dia de l’esdeveniment al Claustre Sant Francesc –si encara en queden de disponibles– per 20€. L’entrada permet la degustació de tots els vins de la nit, una copa regal, 3 degustacions gastronòmiques i 1 degustació de crakcanies de Xarel·lo. Per qualsevol dubte es posa a disposició el telèfon 610.24.37.47.

També et pot interessar

Comentaris