Els Premis Vinari d’Enoturisme s’independitzen

D’esquerra a dreta, Txell Montserrat, Joan Manel Montfort i Ramon Roset. (FOTO: AJUNTAMENT)
30/05/2022 - 17:00h

Enguany se celebra la desena edició dels Premis Vinari que inclouen novetats, com l’aposta per ressaltar les activitats enoturístiques del país

Fa una dècada, Vilafranca va rebre una proposta inèdita: ser seu dels primers Premis Vinari, que volien reconèixer la qualitat dels vins de Catalunya. Quan l’Ajuntament va decidir apostar-hi, no sabia com li sortiria la jugada. Deu anys després té clar que la decisió d’acollir els guardons va ser encertada, no només perquè els reconeixements s’han convertit en un dels més valorats del país, sinó també perquè el certamen ha ajudat a consolidar la ciutat com a capital del vi.

“El projecte va començar com un invent”, ha reconegut el regidor de Promoció Econòmica Joan Manel Montfort, en la presentació, aquesta setmana, de la desena edició dels Premis Vinari. “Ara estem orgullosos de ser la ciutat on es lliuren els guardons”, ha apuntat.

El sentiment d’orgull és fonamentat, perquè a ningú se li escapa que els darrers deu anys els Premis Vinari han seguit una dinàmica clarament ascendent. Ho han fet per convertir-se en referents a l’hora d’escollir els vins de més qualitat de Catalunya, i també per donar a conèixer l’oferta d’activitats que els darrers anys s’està teixint al voltant del sector vinícola.

Per refermar encara més la promoció de l’enoturisme català, en aquesta desena edició, els Premis Vinaris d’Enoturisme s’han independitzat. Per primera vegada, els organitzadors del certamen aposten per fer una gala única per lliurar els guardons, que volen recollir el testimoni dels que fa un temps entregava l’Agència Catalana de Turisme. “Creiem que aquests premis han de tenir una identitat pròpia, i no només reconèixer la tasca que fan els cellers, sinó també a tots els establiments de la cadena turística”, ha apuntat Ramon Roset, director dels Premis Vinari.

La gala d’entrega dels premis d’enoturisme tindrà lloc el pròxim 9 de juny al Celleret de Família Torres, a partir de les 7 de la tarda, i inclourà nou categories. S’hi han presentat gairebé una seixantena de propostes, que optaran a reconeixements en l’àmbit de la restauració i els allotjaments, els cellers, i l’experiència i la innovació.Tastos dels vins

Abans que se celebri la gala dels Vinari d’Enoturisme, aquesta setmana l’Enològica de Vilafranca també acull els tastos de la primera fase dels Premis Vinari. Enguany s’ha doblat la presència de tastadors, amb gairebé un centenar de persones que avaluaran les 900 mostres presentades, amb la incorporació de cellers que mai havien participat en el certamen.

A més dels professionals que habitualment ja s’encarreguen d’avaluar les referències que entren a concurs, en aquesta desena edició també s’ha obert la participació en els tastos a alumnes de l’Escola d’Enoturisme de Vilafranca. “Des de l’escola formem i visualitzem”, ha explicat la regidora d’Ensenyament, Txell Montserrat, que també ha remarcat el fet que els Vinari hagin optat per donar més pes als premis d’enoturisme. “El turisme del vi és un valor en alça al país, i aquests premis permetran donar el valor i reconeixement que mereix”, ha reconegut.

A més dels alumnes, enguany també s’han obert els tastos de la primera fase a amants del vi, que no tinguin cap experiència prèvia en aquest àmbit.

El calendari dels Premis Vinari 2022 acabarà el 7 d’octubre a Vilafranca amb la gala de lliurament dels reconeixements. El 13 de juny, en una roda de premsa, es donaran a conèixer els premiats en les categories de vins joves

També et pot interessar

Comentaris