Els Pastorets s’enduen el principal premi de la 78a Festa de la Bicicleta del Vendrell

La carrossa dels Pastorets del Vendrell va guanyar la Festa de la Bicicleta 2022.
30/05/2022 - 19:41h

La tradicional festa de l’últim diumenge de maig torna amb més de 1.200 persones pedalant pels carrers del nucli històric

El Vendrell va recuperar aquest diumenge la tradicional Festa de la Bicicleta, que celebrava la 78a edició després de l’obligat parèntesi per la pandèmia del coronavirus.

Més de 1.200 persones es van concentrar a mig matí a l’Avinguda Camp d’Esports per participar en la tradicional cercavila ciclista que transcorre cada any per diversos carrers del nucli històric de la vila, amb final a la Rambla.

El grup del col·legi Àngels Garriga

Un any més, un dels principals alicients era veure les carrosses que hi havia entre els diversos grups participants a la festa i que aquesta vegada, com en moltes anteriors edicions, la millor ha estat la dels Pastorets del Vendrell.

Aquesta entitat que no falla mai en la seva participació a la festa ciclista de final d’any ha fet una carrossa al·legòrica als 25 anys que farà l’any que ve la reposició de l’emblemàtica font modernista a la Rambla, davant del Centre Cívic l’Estació. La rèplica estava molt ben aconseguida i així ho va reconèixer el jurat del certamen, que com a novetat puntuava fins al 50% de la valoració total dels premis.

L’altre meitat de la valoració sorgia de la puntuació de la resta de grups participants en aquesta 78a Festa de la Bicicleta.

Altres dades destacades del certamen van ser el premi al grup amb les bicicletes més originals, que es va endur l’Escola Garbí amb disfresses al voltant de l’heroi ‘Batman’; i a la categoria de la bicicleta més original, titulada ‘Un món de colors’ i que el Col·legi Sagrat Cor va voler dedicar a la salut mental que ha estat tant present a la vida quotidiana de milers de persones durant la pandèmia.

Lliurament dels diners a la Fundació Josep Carreras.

Festa solidària

La Festa de la Bicicleta del Vendrell 2022 ha tornat a tenir una vessant solidària, amb el lema ‘Pedalem junts per una mateixa causa’ i que recaptava diners per a la Fundació Josep Carreras de lluita contra la leucèmia.

Entre la pedalada nocturna de divendres, les inscripcions a la mateixa activitat, la V Prova de Resistència Open El Vendrell i la venda de butlletes per a sortejos, es van recaptar 1.100 euros per a aquella causa benèfica.

També et pot interessar

Comentaris