La DO Penedès estrena la II Ruta Gastronòmica a Vilanova i la Geltrú

25/05/2022 - 17:11h

La iniciativa es posarà en marxa aquest dijous i s’allargarà fins al 18 de juny, amb la participació de 8 restaurants i 15 cellers

Desprès de l’èxit de la primera edició l’any passat, aquest dijous s’iniciarà la segona edició de la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova i la Geltrú. La ruta que s’allargarà fins el 18 de juny, unirà les propostes gastronòmiques de 8 restaurants d’alta gamma de la capital del Garraf amb els vins de 15 cellers de la DO Penedès.

Una sèrie de sopars-maridatges permetran maridar la gran riquesa de la gastronomia que es cuina a Vilanova i la Geltrú, amb l’excel·lència i la diversitat dels vins que s’elaboren a la DO Penedès. Un de les coses que més van valorar els assistents als sopars de la primera edició i que es repetirà enguany, és que durant els maridatges, els elaboradors estaran presents en el sopar per presentar cada vi que es tasti i acompanyaran la degustació explicant la seva filosofia i manera de treballar.

L’objectiu de la Ruta és reivindicar la proximitat entre els vins DO Penedès i la gastronomia del Garraf. Iniciatives com aquesta s’inclouen en les línies estratègiques que la denominació d’origen està desenvolupant per potenciar i reivindicar els vins Penedès.

Amb la reedició de la Ruta Gastronòmica DO Penedès a Vilanova, la denominació d’origen vol recolzar al sector vitivinícola i de la restauració després d’una època condicionada per les restriccions de la pandèmia i potenciar el consum de productes de proximitat i el seu alt nivell. Un altre dels aspectes que iniciatives com aquesta busquen, es reivindicar el fet que la DO Penedès també forma part del Garraf, ja que molts dels cellers de la denominació d’origen se situen en aquesta part del territori.

Cada experiència gastronòmica tindrà un preu d’entre 45 i 55€. Desprès del gran èxit d ela primera edició, es recomana reservar taula posant-se en contacte directament amb el restaurant on tindrà lloc el sopar-maridatge al que es vulgui assistir. Tota la informació pot consultar-se a la web de la DO Penedès.

També et pot interessar

Comentaris