Visita guiada al parc de l’U d’Octubre i al voltant del carrer Comerç i la rambla de la Girada

18/05/2022 - 15:44h

Serà el proper dijous 26 de maig on s’explicarà tot el que envolta al Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç

El proper dijous 26 de maig, hi haurà una visita guiada al parc de l’U d’Octubre en què s’aprofitarà per explicar la infraestructura verda en les intervencions al carrer Comerç i a la rambla de la Girada, en l’àmbit del Pla d’Intervenció Integral al Centre i al carrer Comerç-PIICC.

El parc de l’U d’Octubre, situat sobre la cobertura de la via, afavoreix la qualitat ambiental de l’entorn mitigant l’efecte d’illa de calor. Maximitza la cobertura verda i l’ombra, absorbint la radiació solar. Acumula aigua de reg i de pluja i, en el procés d’evapotranspiració, genera frescor a l’ambient. La construcció d’aquest parc, que s’ha anat fent per etapes, compleix amb l’objectiu de reduir la petjada de CO2 del municipi, i d’adaptar la ciutat i fer-la més resilient en el context actual de canvi climàtic, en la línia d’allò proposat en el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima i el Pla d’Intervenció Integral Centre–carrer Comerç (PIICC)

A la visita guiada al parc de l’U d’Octubre s’explicarà com s’ha naturalitzat la cobertura de la via, quins criteris s’han tingut en compte, i quin tipus de plantacions s’hi poden trobar. La visita començarà a les 18.30h, davant l’Arxiu Històric Comarcal.

Des d’allà s’iniciarà un petit recorregut en què s’aniran fent aquestes explicacions, i s’anirà fins a l’edifici de l’Enològica, on s’explicaran amb més detall les properes intervencions del carrer Comerç i del primer tram de la rambla de la Girada, dins l’àmbit del PIICC.

En el cas del carrer Comerç, el projecte abasta tot el vial, des de l’avinguda de Barcelona fins a l’avinguda de Vilanova, i inclou una franja de la llosa del cobriment del ferrocarril. S’ampliarà i enjardinarà la vialitat, amb un ampli passeig i un carril bici, pacificant el trànsit rodat i creant dos petits espais públics enjardinats als dos extrems del carrer. Es duplicarà el nombre d’arbres que hi havia abans de la reurbanització, passant d’uns 50 exemplars a 107. En la mateixa línia, el projecte d’urbanització del primer tram de la rambla de la Girada, maximitza la superfície enjardinada i l’ús de paviments drenats per a afavorir la biodiversitat i la mitigació de l’illa de calor, creant un espai urbà més saludable i capaç d’esdevenir un refugi climàtic.

La visita guiada anirà a càrrec d’Anna Salamé, de Nou Verd, l’empresa responsable de les obres d’enjardinament del parc, i les explicacions dels nous projectes a càrrec de Mercè Lorente, arquitecta del despatx Batlle i Roig, l’equip redactor del projecte.

També et pot interessar

Comentaris