Rècord de mostres al 56è Concurs Tastavins DO Penedès

10/05/2022 - 17:00h

L’entrega de premis se celebrarà elpròxim divendres 13 de maig a l’Auditori de Vilafranca, coincidint amb les Fires de Maig

L’edifici de l’Enològica de Vilafranca ha acollit aquest dilluns el tast d’una nova edició, la 56ena, del Concurs Tastavins DO Penedès, organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès, amb la col·laboració de la DO Penedès i de l’Ajuntament de Vilafranca. Enguany una cinquantena de cellers han presentat un total de 159 mostres repartides en les 7 categories.

Durant tot el matí, el panell de tastadors –format per més d’una vintena de professionals del sector vitivinícola entre sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i responsables de compres de botigues especialitzades i gran consum– han tastat a cegues i han puntuat totes les mostres presentades per escollir els millors vins del Penedès.

Un concurs d’alt prestigi
Abans d’iniciar-se el tast, el president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha volgut agrair a tots els membres del panell de tastadors, “el fet que avui puguem tornar a repetir que el Concurs Tastavins DO Penedès ha assolit un gran èxit de participació també és gràcies a vosaltres i a la vostra professionalitat”.

Per la seva banda, el director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha explicat la metodologia del tast i ha remarcat “la importància que esdeveniments com aquest continuïn celebrant-se amb tanta participació per seguir impulsant l’excel·lència dels vins Penedès arreu”.

Una vegada més, el panell de tastadors del Concurs Tastavins DO Penedès ha destacat l’alt nivell dels vins que s’hi han tastat. Un fet que els fa coincidir en la gran tasca que els cellers del territori estan desenvolupant des de fa anys, especialment en els darrers temps on la situació no ha estat gaire fàcil.

L’entrega de premis en directe per Penedès TV
Els guanyadors del 56è Concurs Tastavins DO Penedès es donaran a conèixer el proper divendres 13 de maig a les 20h a l’Auditori de Vilafranca del Penedès, en el marc dels actes paral·lels a les Fires de Maig que se celebren aquest cap de setmana. Com en la darrera edició, l’entrega de premis es podrà seguir en directe a través de Penedès TV.


També et pot interessar

Comentaris