La vila de l’Arboç recupera la Fira Modernista

Imatge d’arxiu de la Fira Modernista del Penedès que se celebra a l’Arboç. (Foto: Ajuntament de l’Arboç)
29/04/2022 - 16:00h

El certamen d’època se celebra aquest cap de setmana després de la pandèmia

L’Arboç celebra aquest cap de setmana, dissabte i diumenge, la IX Fira Modernista del Penedès, que té lloc després del parèntesi per la pandèmia del coronavirus. El certamen comptarà amb la implicació de desenes d’entitats locals i, com és habitual, recrearà tot el cap de setmana l’època modernista.


L’inici de la fira aquest dissabte es farà amb l’espectacle familiar Zeppelin, protagonitzat per la companyia lleidatana La Baldufa Teatre. La Rambla Gener serà l’escenari on tots els assistents, petits i grans, podran gaudir de les evolucions d’un imponent aparell volador i dels seus esbojarrats personatges. Se’n faran dues funcions, a les 13 i a les 18 hores.


Pel que fa a la jornada de l’endemà, diumenge, una de les principals novetats serà la realització de la primera gran fotografia conjunta de tots els personatges vestits d’època. Una fotografia que es farà a la zona blava de darrere l’església parroquial de Sant Julià, amb l’emblemàtic edifici de Cal Marquet de fons. En aquest sentit, l’Ajuntament de l’Arboç convida arbocencs i visitants a vestir-se d’època i participar en aquesta iniciativa. La cita serà a les 18.45 h.

Seguidament, tots els participants faran una passejada pel recinte firal que acabarà a la Rambla Gener amb el gran ball de cloenda, programat a les 19.30 h.

D’altra banda, els visitants d’aquest certamen d’època també podran contemplar dues exposicions: la que el col·leccionista arbocenc Josep Plana muntarà a la Casa de Cultura i la mostra de motos i cotxes clàssics que s’exposaran a la Rambla Gener durant el matí del certamen.

A més, el guia arbocenc Eduard Jané conduirà un cop més la multitudinària visita a La Giralda diumenge al matí i, com a novetat, enguany la fira comptarà amb la col·laboració de l’Escola Camp Joliu i el seu projecte “Racons de l’Arboç”, en què els seus alumnes de 4t d’ESO faran de guies ensenyant la masia de Cal Gallart i la mateixa Giralda de l’Arboç. Hi haurà dos torns, a les 11 h i a les 12 h.

I, per acabar, en l’apartat teatral i d’espectacles, a la fira hi participaran quatre grups arbocencs que mostraran els seus números musicals, llegendes modernistes, cançons i danses. L’Elenc Artístic Arbocenc, present a la Fira Modernista des de la segona edició, oferirà números musicals. L’entitat L’Embruix, de la seva banda, farà passar por dissabte al vespre amb les seves llegendes modernistes, i l’endemà diumenge al migdia representarà la peça teatral Històries del Modernisme.

Podeu consultar i descarregar el programa oficial de la IX Fira Modernista del Penedès al següent enllaç: http://www.arbocenc.org/uploads/RESCD6632220422_Programa_9a_Fira_Modernista.pdf

També et pot interessar

Comentaris