El Riudevins maridarà passat i present del vi a Sant Pere de Riudebitlles

28/04/2022 - 17:47h

La mostra vinícola torna el dissabte 7 de maig, després de dos anys d’aturada per la pandèmia de la Covid-19

Passat, present i futur del vi i el patrimoni s’uniran el pròxim dissabte 7 de maig a Sant Pere de Riudebitlles en una nova edició del Riudevins. La mostra vinícola torna després de dos anys d’aturada forçosa per la pandèmia, i ho fa mantenint l’essència que l’ha convertit en un imprescindible del calendari de les fires penedesenques, però amb novetats destacades.

l plat fort de la mostra serà, com en les quatre edicions anteriors, la fira de vins, que tornarà a aprofitar com a escenari els antics cellers del barri vell de Sant Pere, que en aquesta ocasió presenta una imatge renovada, després de la rehabilitació que ha impulsat l’Ajuntament del municipi. Enguany, a la mostra hi participaran una desena d’elaboradors de la Vall Mediona-Riudebitlles, que oferiran al Riudevins un tast dels seus vins sostenibles.

“El que proposem és que els visitants puguin fer una passejada per la història de Sant Pere, tot gaudint del vi, la cultura i el patrimoni”, explica Víctor Cornejo, un dels promotors del Riudevins. La mostra estarà oberta de 2/4 de 6 de la tarda a les 10 de la nit. Els tiquets de degustació tindran un preu d’un euro, i es vendran en tires de cinc euros. Cada elaborador posarà el preu dels seus productes. Per acompanyar els tastos, també hi haurà un espai gastronòmic i una petita fira artesana.

Patrimoni i cultura

A més del vi, la cultura i el patrimoni seran els altres eixos del Riudevins. L’associació Riudebitlles Territori d’Art ambientarà els deu espais que acolliran els cellers, i enguany tindran un protagonisme especial les restes arqueològiques que van destapar les obres de reforma del barri vell.

Tal com ha detallat l’arqueòleg riudebitllenc Dani López, s’ha localitzat al municipi el celler més antic que es conserva intacte a Catalunya, que data dels segles XVII o XVIII. Dissabte a les 7 de la tarda s’hi farà una visita guiada per explicar la troballa. A més, durant el Riudevins també es faran maridatges dels cellers participants en la mostra amb formatges (divendres a 2/4 de 8 de la tarda) i xocolates (dissabte a les 12 del migdia). Cal inscriure’s a riudevins@gmail.com.

“Donem molt de valor als projectes que emanen del territori”, reconeix Joan Llort, alcalde de Sant Pere, que destaca la gran oferta cultural de què disposa un municipi “molt arrelat a la cultura de l’aigua i la terra”. A més dels atractius dels quals ja gaudeix la vila, Llort va avançar que els pròxims mesos s’obrirà un museu del paper, per recordar la llarga trajectòria de Sant Pere en aquest sector.

També et pot interessar

Comentaris