Camins del Cava, una aplicació que permet moure’s a peu o en bicicleta pel Penedès

20/04/2022 - 18:52h

L’AECAVA i tres ajuntaments desenvolupen una aplicació amb informació turística per descobrir els camins existents al voltant de Sant Sadurní

L’Associació d’Elaboradors de Cava AECAVA, en col·laboració amb l’Ajuntament de Sant Sadurní i la Diputació de Barcelona, ha llançat l’aplicació web Camins del Cava que permet a l’usuari accedir de manera fàcil i còmoda a tota la informació relativa als camins existents al Penedès.

Amb el suport de l’Ajuntament de Subirats i l’Ajuntament de Torrelavit, aquesta proposta ambiciosa aspira a ser una important font d’informació per als visitants. L’àmbit geogràfic del projecte, en aquesta primera fase, abasta la població de Sant Sadurní d’Anoia junt amb les zones limítrofes de Subirats i Torrelavit.

La iniciativa aprofita la xarxa actual de camins (pistes i senders) de l’entorn de Sant Sadurní per facilitar i promocionar l’accés caminant o en bicicleta als cellers productors de cava ubicats a la perifèria del poble. A través d’una WebApp (App en format web), els usuaris, a peu o en bicicleta, podran trobar tota la informació necessària per crear el seu propi itinerari. L’aplicació també compta amb la informació de restaurants, allotjaments i altres punts d’interès com botigues, empreses de lloguer de bicicletes, pàrquings i museus.

La proposta consisteix en què el turista pugui deixar el seu vehicle per la zona i iniciar el recorregut que desitgi a peu o en bicicleta seguint les indicacions que li proporcioni Camins del Cava. L’aplicació no proposa itineraris fixos, sinó una xarxa de camins que dona llibertat als usuaris a triar el seu propi itinerari, facilitant al màxim accedir des de qualsevol celler a la resta de cellers i permetent a l’usuari confeccionar-se el seu propi itinerari (amb tota la informació necessària: horaris de cellers, temps que es triga per fer cada tram, etc.).

Segons Damià Deàs, president de l’Associació d’Elaboradors de Cava AECAVA, “amb l’aplicació web Camins del Cava, el visitant podrà descobrir, des d’una altra perspectiva, el nostre territori. Apropant-se d’una forma sostenible a la cultura del cava, viurà una experiència única envoltat d’un paisatge excepcional, gaudint del cava i de la nostra gastronomia i productes més locals”.

També et pot interessar

Comentaris