El Quart Cinturó no travessarà l’espai vinícola del Penedès nord

08/04/2022 - 18:29h

El Ministeri de Transports fa pública la licitació de l’estudi de la connexió de la B-40 amb l’AP -7 que es farà al corredor d’Abrera

L’anunci que ha fet el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma) de la licitació d’un estudi per ubicar el tancament del Quart Cinturó (B-40) al corredor d’Abrera ha calmat els ànims dels viticultors de la zona nord del Penedès. Una de les tres solucions que es proposava per enllaçar la via amb l’AP-7 i l’A-2 travessava de ple aquesta zona, i afectava vinyes, cellers i masies històriques dels municipis de Sant Sadurní, Gelida i Sant Llorenç d’Hortons.

a plataforma Defensem la Identitat Vitivinícola del Penedès (DIV) va denunciar fa mesos les greus conseqüències que tindria la construcció d’aquesta infraestructura, i ara han celebrat l’anunci del Mitma, que destinarà 1,8 milions d’euros a redactar l’estudi de viabilitat del traçat.

l recorregut que ara està sobre la taula és el que proposava DIV, des d’on han explicat: “Aquesta iniciativa encaixa totalment amb la que ha estat, des d’un inici, la primera i única opció possible que hem defensat a la problemàtica del 4t cinturó”.

Un 4t cinturó tancat al corredor d’Abrera evitaria entrades expansives cap al Penedès, amb efectes que podrien ser devastadors sobre l’espai vitivinícola”, han afegit des de la plataforma.

També et pot interessar

Comentaris