El ViArt torna a Sant Llorenç d’Hortons fusionant vi i cultura

La festa del Terrazel també està molt present al ViArt de Sant Llorenç. (FOTO: AJUNTAMENT)
06/04/2022 - 17:00h

La mostra se celebrarà el pròxim dissabte 9 d’abril i inclourà una fira de vins ecològics i biodinàmics i diferents activitats vinculades al món de l’art

Sant Llorenç d’Hortons recuperarà enguany el format presencial del ViArt, després d’una edició marcada per les restriccions de la pandèmia el 2021, que va obligar a traslladar la iniciativa al món virtual. Ho fa a més, doblant el nombre d’expositors respecte de la darrera edició, amb la presència d’uns quaranta cellers, artesans i parades de gastronomia.

L’activitat tindrà lloc el pròxim dissabte 9 d’abril i maridarà els vins més sostenibles del municipi amb l’art, en tots els seus vessants. Una de les activitats més singulars de la proposta serà la mostra vinícola, que obrirà portes des de les 11 h del matí fins a les 22 h, i s’ubicarà al carrer Major.

A la fira hi seran presents diferents cellers d’arreu del territori que tenen com a denominador comú la pràctica d’una agricultura que mostra respecte pel medi ambient -un valor que també defensa el Terrazel, la festa més popular de Sant Llorenç- i una mínima intervenció durant el cicle de la vinya i l’elaboració del vi.

A més dels 14 cellers que seran presents a la mostra, també destaca la participació d’una bona colla d’artesans, que oferiran les seves propostes a la mostra hortonenca, i una àmplia oferta d’activitats i tallers relacionats amb l’art pels més petits de la família.

El regidor de Cultura, Jaume Julibert, ha celebrat l’arribada de l’esdeveniment: “Un any més ja tenim aquí el ViArt, la fira insígnia del nostre poble”, i ha agraït la presència “a tots els participants que la fan possible any rere any, i que han aconseguit convertir el ViArt en un referent en el sector”.

Pintura ràpida

Com cada any, el ViArt també inclourà el Concurs de pintura ràpida Memorial Salvador Alibau, que enguany arriba a la vuitena edició. El tema del concurs és lliure i les inscripcions per a les dues categories –adults i infantil– són gratuïtes. Caldrà formalitzar la participació el mateix dissabte entre les 9 i les 9.30 h a La Sala. El guanyador rebrà com a premi 400 euros, i també hi haurà guardons per a altres categories.

Totes les activitats del ViArt es poden consultar a la pàgina web de l’Ajuntament, ajhortons.cat.

També et pot interessar

Comentaris