Albert Bassols s’inspira en el Penedès per al llibre ‘Les famílies del cava’

26/03/2022 - 18:07h

El volum relata les lluites de poder de dues grans famílies cavistes, els Ravell i els Francàs, i com afronten el futur

El món de la viticultura ha estat font d’inspiració per a la redacció de desenes d’obres literàries. Fins i tot el reconegut Noah Gordon va triar aquesta temàtica com a teló de fons d’un dels seus llibres supervendes, ‘El celler’.

Ara, Albert Bassols torna a proposar el sector del vi i del cava com a escenari d’una nova novel·la, Les famílies del cava (El punt volat. Serveis Editorials), que relata la història de dues grans famílies cavistes que s’enfronten a un futur difícil.

Lluites de poder i amors secrets són els grans ingredients d’aquesta nova novel·la, que explica les vicissituds de la família Ravell i la família Francàs, ambdues propietàries dels cellers més grans de cava de la comarca. Enfrontades des de fa dècades, un atemptat contra el patriarca de la família Ravell aigualeix una reunió entre els dos clans per acabar amb l’enemistat que mantenen des de fa anys.

Temàtica actual

El llibre de Bassols, de 336 pàgines, conté moltes de les casuístiques que el sector del cava ha viscut, i viu, encara ara: protestes dels pagesos pel preu del raïm, la globalització del sector, els esforços per introduir-se en grans mercats. Temes vigents, que afecten moltes empreses del territori, i que en el llibre de Bassols tindran un final inesperat.
El llibre es pot comprar a les llibreries La Cultural i l’Odissea de Vilafranca, i al Gremi de Distribuïdors.

També et pot interessar

Comentaris