Terra de Marca treu al mercat un vi solidari amb el poble d’Ucraïna

(FOTO: TURISME DE VILAFRANCA)
10/03/2022 - 19:00h

El vi té un preu de 10 euros i es vendrà en diferents establiments de Vilafranca. El que es reculli es destinarà íntegrament a ajudes

El degoteig d’accions solidàries al Penedès amb el poble d’Ucraïna han estat constants des que va esclatar el conflicte bèl·lic amb Rússia. Aquesta setmana, el celler Terra de Marca de la Múnia s’ha sumat a les desenes de propostes solidàries que hi ha al territori amb la presentació del vi ‘Tots som Ucraïna’, que destinarà els beneficis de la seva venda a ajudar els ucraïnesos.

L’etiqueta del vi inclou els colors de la bandera d’Ucraïna. PAGÀ DISSENY

El vi es comercialitzarà per 10 euros, que aniran íntegrament a ajudar els damnificats pel conflicte. Se n’han elaborat poc més de 400 ampolles d’unes vinyes de la varietat parellada, i l’etiqueta –que inclou els colors blau i groc de la bandera d’Ucraïna i una llàgrima– ha estat dissenyada altruistament per l’estudi vilafranquí Pagà Disseny i impresa per Imprès Ràpid. El vi es vendrà en diferents centres de distribució, com La Central o l’Àngelus.

Ajuda humanitària

Anna Zahorodnya, copropietària del celler, és nascuda a Ucraïna, i des que va esclatar la guerra treballa per aconseguir material per cooperar amb els seus compatriotes.

A més d’aquest vi, Zahorodnya ha buscat un grup de voluntaris per conduir vehicles carregats amb material d’ajuda humanitària fins a la frontera d’Ucraïna, i manté contacte amb les ONG del país perquè distribueixin el producte sobre el territori en funció de les necessitats de cada zona.

També et pot interessar

Comentaris