Les etiquetes de vi no alertaran sobre el risc de patir càncer si es consumeix

FOTO: DO CAVA
16/02/2022 - 14:53h

El Parlament Europeu ha acceptat les esmenes presentades a l’informe BECA que proposava prevenir dels riscos del consum d’algunes begudes

Les etiquetes de vi no hauran d’alertar el consumidor dels riscos de patir càncer que comporta una ingesta excessiva d’alcohol. La majoria de diputats del Parlament Europeu han votat aquesta setmana en contra d’aplicar la mesura, que s’emmarcava en el pla per combatre el càncer de la Comissió Europea, i que s’havia criticat des de moltes denominacions d’origen i partits polítics, per considerar que la proposta no discriminava entre el consum responsable d’alcohol i l’abusiu.

L’informe BECA sobre el vi citava alguns arguments de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per equiparar el consum d’aquest tipus de begudes alcohòliques -també hi incloïa altres productes com la cervesa- al tabac, assegurant que “no hi ha un nivell segur de consum d’alcohol”.

Dimarts, el secretari d’Alimentació, Carmel Mòdol, havia advertit de les ingerències que suposaria l’aprovació d’aquesta mesura, explicant que “no estem d’acord amb l’associació directa del consum d’alcohol amb elements propis precursors de malalties sense posar-lo en relació amb un consum no moderat”.

Qui també ha presentat una contundent batalla a l’informe BECA ha estat la diputada sadurninenca del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, que a les seves xarxes socials assegurava dimecres que “el PP ha frenat a Europa l’intent de criminalitzar el cava, el vi i la cervesa”. “S’acaben d’aprovar les nostres esmes”, afegia.

Finalment, en declaracions a l’ACN, el secretari general de l’Associació Vinícola Catalana (AVC), Toni Cruces, celebrava la rectificació de l’Eurocambra, assegurant que s’estava “criminalitzant” un producte amb una visió “massa simplificada”.

També et pot interessar

Comentaris