Mor als 74 anys l’exempresari vilafranquí Manel Quer

31/12/2021 - 14:11h

Aquest dijous a la tarda va morir, en un hospital de Barcelona on estava ingressat feia uns dies per les complicacions d’una greu malaltia, el conegut exempresari vilafranquí Manel Quer.

Nascut a Vilafranca del Penedès el 25 d’agost de l’any 1947, Manel Quer i Quer havia regentat durant molts anys una empresa de mobles a l’avinguda de Barcelona, 76. Mobles Quer l’havia fundat el seu avi Jaume, l’any 1899, i Manel Quer se’n va fer càrrec a la dècada dels anys vuitanta del segle passat amb els seus germans Jaume i Anna Maria.

Posteriorment, l’any 2000 va vendre’s la part del negoci al seu germà gran. L’empresa havia començat el negoci dels mobles a la zona de la plaça del Carme del centre de Vilafranca i també va tenir delegacions a Barcelona, Sitges i a Vilanova i la Geltrú. La seu central a l’avinguda de Barcelona la van construir Manel Quer i els germans esmentats.

President del Club Patí Vilafranca

Tanmateix, Quer també va ser molt conegut per la seva etapa com a president del Club Patí Vilafranca d’hoquei patins, quatre temporades (entre els anys 1991 i 1995), amb Ramon Puig i Gualbert Carrasco a la vicepresidència primera i Manel Carrera com a segon vicepresident.

PUBLICITAT

D’aquella etapa al capdavant de la junta directiva del club vilafranquí destaca d’entrada el tercer ascens de la història del club a l’antiga Divisió d’Honor, el maig del 1991 a Blanes. Amb tot, l’equip perdria la màxima categoria l’any següent i la recuperaria el 1993.

Segons apunta Miquel del Cerro, autor d’un llibre sobre els 70 anys del CP Vilafranca que ha de sortir publicat en els propers mesos, Manel Quer va implantar una gestió empresarial a l’entitat que, precisament a les pàgines del 3d8, lloava Joan Ortiz ‘Maia’ en un escrit: “Les persones que fa anys que estem en el món de l’hoquei cal que ens traiem el barret davant d’un personatge com Manel Quer, ja que ha demostrat tenir mentalitat d’empresa per tirar endavant el Patí Vilafranca, alhora que els seus recursos li han permès confeccionar el possible millor equip que mai no s’havia vist ni somniat a la capital de l’Alt Penedès”.

Del Cerro també recorda en el llibre pendent de publicar que a la presidència de Manel Quer va destacar la creació de la primera escola d’hoquei patins a Vilafranca, la temporada 1992/1993 i coordinada per l’entrenador del primer equip, Roc Mestres; i la disputa de la primera edició del Torneig de la Verema d’hoquei base, el setembre del 1993.

L’última temporada de Manel Quer com a president del CP Vilafranca es va tancar amb l’èxit del segon equip del club, que va aconseguir un meritori ascens a la divisió de la Primera Catalana. “Una fita important per valorar com es mereix el treball que s’estava fet amb el planter vilafranquí”, es destaca en el llibre en procés d’elaboració, segons ha comentat al 3d8 el mateix autor.

Manel Quer era pare de tres fills, de noms Anna Maria, Jordi i Xavier.

També et pot interessar

Comentaris