Dissabte s’inaugura el nou rosetó de la basílica de Santa Maria de Vilafranca

Un moment de la construcció dels vitralls al taller Can Pinyonaire de Girona | 3d8
15/12/2021 - 18:00h

Aquest dissabte, a les 12 del migdia, se celebrarà a la basílica de Santa Maria de Vilafranca del Penedès l’acte d’inauguració del nou rosetó de vitralls que s’ha instal·lat en un dels laterals del temple i que ha estat dissenyat per l’artista vilafranquí Fèlix Plantalech. La col·laboració de Serveis Mèdics Penedès ha estat clau per poder fer realitat aquest projecte, que forma part del procés de restauració de la basílica, declarada Bé Cultural d’Interès Nacional. En l’acte d’aquest dissabte intervindran mossèn Xavier Aymerich, rector de Santa Maria, que farà la benedicció del vitrall, i el doctor Josep Panyella, director de Serveis Mèdics Penedès. L’acte es completarà amb un concert de gralla i orgue a càrrec de Jordi Mestres i Jonatan Carbó.Amb aquest rosetó, l’artista vilafranquí Fèlix Plantalech ha volgut expressar “l’alegria de viure” inspirant-se en La Danse, d’Henri Matisse. Sota un fons amb diferents tonalitats de colors blau, verd, marró i groc, que representen el mar, la vinya i el bosc, la terra i el raig del sol, apareixen quatre ceps que formen una dansa que recorda la famosa pintura del pintor impressionista francès.

Fèlix Plantalech (Vilafranca del Penedès, 1950) va estudiar a l’Escola Eina de Barcelona i va assistir a tallers de pintura i escultura impartits per destacats artistes catalans. Ha exposat a dins i fora del país. Vilafranca del Penedès, Barcelona, Madrid, Andorra la Vella, Basilea (Suïssa) o St. Gallen (Suïssa), entre d’altres.

El primer vitrall

Aquest és el primer cop en la seva dilatada carrera professional que dissenya un vitrall. Plantalech ha treballat el disseny sobre paper (3×3) i ha escollit els colors i els tipus de vitralls (una trentena de tonalitats diferents) que s’han utilitzat per muntar el rosetó. Les delicades tasques d’instal·lació del vitrall, d’un diàmetre de 2,60 x 2,60 metres, van començar aquest dilluns i han finalitzat aquest divendres. El rosetó s’ha construït al Taller de Vitralls Can Pinyonairede Girona, dirigit per Anna Santolària, i la vitrallista vilafranquina Txell Colomer s’ha encarregat de la direcció del projecte i de l’operatiu per instal·lar el rosetó a la basílica.

També et pot interessar

Comentaris