Freixenet per endur-se a casa

FOTO: FREIXENET
01/12/2021 - 11:41h

El celler prova una innovadora fórmula de tasts per fer front a la pandèmia

La crisi sanitària provocada per la Covid-19 va obligar molts cellers a abaixar la persiana. Però lluny de conformar-se, moltes companyies van posar la seva imaginació al servei dels visitants per poder seguir oferint tastos de maneres ben diverses.

na de les més originals és la que ha creat Freixenet i que suggereix als seus clients gaudir d’una experiència enoturística còmodament des de casa. “Tast & Casa” és el nom amb què han batejat el projecte, que planteja tres modalitats diferents de tast virtual en directe: caves gastronòmics, minis & ibèrics i grans escumosos europeus. L’activitat proposa reunir-se amb amics, companys de feina o familiars i gaudir d’un maridatge en línia per descobrir el món de les bombolles d’una forma segura, personalitzada i individual.

ls wine educators del celler es connecten en una videoconferència en directe a l’hora acordada per guiar i dinamitzar el tast i fer recomanacions del servei, el maridatge i el gaudi dels caves.

mpreses i particulars dels Països Baixos, Regne Unit, Irlanda, Alemanya, Estats Units, entre altres països, ja han gaudit d’aquesta experiència, que ha tingut molt bona acollida. L’activitat ha rebut una menció especial per al Millor ús de les noves tecnologies en activitats enoturístiques als Premis Vinari 2021.

També per plantar cara a la pandèmia, Freixenet va posar en marxa l’any passat els Vespres Freixenet, sopars-maridatge a la fresca que es converteixen en una experiència gastronòmica de matisos, de degustacions trencadores per gaudir del cava i celebrar els grans i petits moments de la vida tot contemplant la posta de sol. La gran acollida que va tenir ha fet que el celler hagi apostat per incloure-la de forma permanent en la seva oferta enoturística.

Biodiversitat i enoturisme

L’altre gran projecte del Grup Freixenet per atreure el turisme en època de crisi sanitària se centra en el celler Segura Viudas, un espai envoltat de vinyes que permeten al visitant gaudir de la natura en estat pur.

Així, les visites a l’Heretat Segura Viudas estan lligades al bell marc natural del riu Bitlles, al cicle anual de les tasques a les vinyes i a la divulgació de l’entorn natural i de la biodiversitat que envolta el celler. Durant la pandèmia, el celler ha impulsat especialment aquestes visites, que es duen a terme a l’aire lliure i de forma més segura. A més, la companyia ha aplicat una sèrie de mesures de seguretat i higiene que li han permès obtenir el certificat Safe Travels.

Per exemple, a través de la Visita Natura de Segura Viudas, la firma vinícola executa una important tasca de divulgació ambiental. L’activitat convida els visitants a passejar a l’aire lliure per l’entorn natural de les vinyes i el riu, donant a conèixer el paisatge del Penedès i la seva biodiversitat i com aquest es relaciona amb la vinya i el món del vi. Durant el recorregut s’explica el cicle vegetatiu de la vinya i les diferents tècniques d’agricultura sostenible que es duen a terme durant les diferents parts de l’any.

També et pot interessar

Comentaris