Tres Corpinnats, els millors vins de la Guia de Vins de Catalunya 2022

18/11/2021 - 20:00h

Gramona, Recaredo, i Sabaté i Coca ocupen el podi amb els millors escumosos i els millors vins de l’edició d’entre 1.248 referències

Tres vins escumosos han estat els vins millor puntuats a l’edició d’enguany de La Guia de Vins de Catalunya: Enoteca Gramona Brut Nature 2006, de Gramona; Turó d’en Mota 2007, de Recaredo; i Sabaté i Coca Reserva Familiar 2012, de Sabaté i Coca. Així, per primer cop en les 14 edicions de La Guia, tres escumosos s’emporten ex aequo aquest premi, en una edició que, malgrat les moltes complicacions a causa de la crisi sanitària, ha comptat amb 1.248 referències presentades.

Els tres vins elaborats sota la marca Corpinnat han estat també els Millors Vins Escumosos d’aquesta edició, i l’Enoteca Gramona Brut Nature 2006 ha estat escollit, a més, el Millor Vi de Cupatge Tradicional.
La gala de lliurament dels Premis de La Guia es va celebrar aquest dilluns al Fòrum de Barcelona. Una cerimònia conduïda per la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras, acompanyada pels directors de La Guia, Silvia Naranjo i Jordi Alcover, així com per Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació de la Conselleria d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya, i Alba Balcells, directora general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

Durant la cerimònia es va fer entrega també del Premi Honorífic, que en aquesta edició ha estat per a Joan Juvé Santacana, president de Juvé & Camps. Al llarg de tot el dia els assistents a la Festa de La Guia, van tenir la possibilitat de tastar més de 400 referències del centenar de cellers que hi participaven.

També et pot interessar

Comentaris