Detinguts quatre menors al Baix Penedès per un delicte d’odi

Imatge d’arxiu d’una detenció a càrrec dels Mossos d’Esquadra.
16/11/2021 - 15:00h

A més d’insultar i fer comentaris xenòfobs en un comerç, també se’ls atribueix un robatori violent a l’establiment

Agents de la Policia de la Generalitat–Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Vendrell van detenir entre el 15 de setembre i divendres passat, 12 de novembre, quatre menors d’edat com a presumptes autors de robatori amb violència i intimidació i un delicte contra l’exercici de drets fonamentals i llibertat públiques.

La investigació es va iniciar arran de dos assalts violents del qual van ser víctimes els responsables d’un basar del Vendrell, d’origen asiàtic, els passats dies 22 i 23 d’agost.

Els menors hi van accedir proferint insults i tota mena de comentaris despectius en contra de la procedència d’origen de les víctimes, a les quals també van agredir. Durant aquesta acció, els agressors van sostraure diversos objectes que hi havia a la venda al negoci.

Els investigadors van acabar determinant que es tractava d’un grup que va actuar d’aquesta manera motivat per l’odi vers l’origen cultural i geogràfic de les víctimes i que estava encapçalat per dos menors que van ser detinguts el passat 15 de setembre.

Seguidament un d’ells va ingressar en un Centre de Justícia Juvenil i l’altre va quedar en llibertat, mentre que els dos restants, també amb responsabilitat penal, van ser detinguts i posats en llibertat dimarts i divendres passat seguint les instruccions de la Fiscalia de Menors.

També et pot interessar

Comentaris