Rebuig frontal dels alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès als pressupostos de la Generalitat

Alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès reunits aquest dimecres al vespre (Foto: CCBP)
11/11/2021 - 16:03h

En una reunió urgent del Consell d’Alcaldes aquest dimecres al vespre, van titllar l’esborrany d’insuficient i insolidari

Un cop coneguts els números de l’esborrany de pressupostos de la Generalitat de Catalunya pel 2022, els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès, reunits en una convocatòria urgent del Consell d’Alcaldes aquest dimecres al vespre al Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP), han dit que “no podien ser més negatius, una vegada més, pel Baix Penedès”.

L’esborrany presentat remarquen que no contempla cap de les reclamacions que havien fet els alcaldes en la darrera visita que van fer conjuntament a la Generalitat i al Parlament de Catalunya.

Els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès afirmen que tenien les esperances posades en la feina que s’havia fet i que s’ha fet al voltant de la Taula pel Baix Penedès. “Esperàvem que els partits de Govern, ERC i Junts, escoltessin el territori, però veiem que, un altre cop, no ens han tingut en compte”, lamenten.

Els alcaldes i alcaldesses de la comarca convocaran, amb urgència al Govern, concretament a la Conselleria de Presidència que fa uns mesos els rebien a la Generalitat i que va agafar el compromís d’escoltar la demanda del territori.

Al mateix temps prepararan accions reivindicatives com la presència dels 14 alcaldes i alcaldesses al Parlament quan es discuteixi el projecte de pressupostos. “El Parlament de Catalunya, representació de la sobirania popular, no ens pot donar l’esquena”, afirmen.

Els alcaldes i alcaldesses es reafirmen, un cop més, en un missatge d’unitat. “Això no va de partits, va de territori”, diuen; i emplacen a tots els partits, “els de Govern i els de la resta que haurien de donar suport als comptes, doncs el Govern no té majoria, que facin un exercici de realisme i de compromís amb el Baix Penedès”.

“Primer, que el govern ens escolti i, sinó és així, que els partits que hagin de donar suport als comptes del govern posin per endavant la clàusula del Baix Penedès; és a dir, donar suport als comptes si es respecten les demandes del territori”, afegeixen.

“No podem continuar així, són molts anys de menysteniment, hem dit Prou!”, conclouen els alcaldes i alcaldesses del Baix Penedès en un comunicat.

Darrera oportunitat

D’altra banda, el president del CCBP i alcalde de l’Arboç, Joan Sans, parla de “darrera oportunitat que tenim per canviar la dinàmica negativa en la que estem inmersos en aquest territori”.

“Estem disposats a fer el que calgui fins a ser escoltats”, diu també Sans, que conclou: “Necessitem uns serveis públics de qualitat: un hospital adequat a la població que tenim, més indústria, més policia, menys peatges, plans d’ocupació i, com no, una llarga llista de serveis que ja hem comentat en darreres ocasions”.

També et pot interessar

Comentaris