Preocupació per una onada de robatoris a Banyeres i a Llorenç del Penedès

Reunió veïnal celebrada diumenge.
28/10/2021 - 17:00h

Els Mossos d’Esquadra investiguen els nombrosos assalts a domicilis, fins a 24 en només dues setmanes

Els Mossos d’Esquadra del Baix Penedès investiguen una onada de robatoris –sense precedents, segons les administracions dels dos municipis– a les poblacions de Banyeres del Penedès i Llorenç del Penedès.

I és que en només dues setmanes, hi ha hagut fins a 24 assalts a domicilis, molts dels quals s’han fet aprofitant que no hi havia ningú a l’interior, la qual cosa ha generat una important preocupació ciutadana.

Així, diumenge passat, els alcaldes de les dues poblacions (Amadeu Benach i Jordi Marlès) van convocar a petició del veïnat la ciutadania en un acte públic amb la presència del cap dels Mossos d’Esquadra a la comarca penedesenca. La reunió es va celebrar amb “esperit coŀlaborador”, es diu des dels ajuntaments, que també apunten que “és necessari” que veïns i veïnes estiguin alerta per “notificar i comunicar qualsevol fet sospitós al més ràpid possible”.

Tot i que el modus operandi en els robatoris és similar (entrant als immobles i forçant portes, finestres i balcons habitualment de 19 a 21 h), els Mossos creuen que en els assalts hi participaria més d’un grup de delinqüents.

“Per part de les forces de seguretat, s’ha acordat un reforç policial per la zona específica” on han sovintejat els robatoris, s’ha explicat també en un comunicat conjunt dels dos ajuntaments. Aquests indrets serien, sobretot, el nucli de la Casa Roja i als Boscos de Banyeres del Penedès i al Priorat i al poble de Llorenç del Penedès.

Coordinació veïnal
En el sentit de reforçar la coordinació ciutadana per resoldre la situació, de la reunió de diumenge va sortir la iniciativa de crear un grup de whatsapp “per tal d’establir un canal de ràpida difusió en cas necessari”, es diu també des dels consistoris dels municipis afectats per l’onada de robatoris.

Així les coses, i tot i que s’han detectat 24 robatoris en tot just un parell de setmanes, des dels ajuntaments de Banyeres del Penedès i Llorenç del Penedès es remarca la importància de denunciar tots aquests assalts, atès que només hi ha constància policial de la meitat. Les denúncies es poden posar a la comissaria comarcal dels Mossos d’Esquadra al Vendrell.

“Volem demanar disculpes a tots els que han patit aquesta onada de robatoris directament i no s’ha pogut evitar”, es diu, per exemple, des de l’Ajuntament de Banyeres del Penedès arran d’aquesta situació d’inseguretat ciutadana.

També et pot interessar

Comentaris