La Confraria estudia recuperar la figura de Reina del Cava

L’actriu Carla Nieto, al centre, va ser l’última Reina del Cava, en la coronació de l’any 2015. (FOTO: CONFRARIA DEL CAVA)
Eva López
22/10/2021 - 10:00h

El 2016, l’entitat cavista va decidir donar un gir a la Setmana del Cava nomenant ambaixadors en lloc de reina

El 2016 la Confraria del Cava va sorprendre tothom anunciant que eliminava del programa d’actes de la Setmana del Cava una de les activitats més populars: la coronació de la Reina del Cava. Les crítiques de la CUP de Sant Sadurní, que van titllar l’activitat de “patriarcal i masclista”, van precipitar la decisió de l’entitat cavista, que ja feia temps que es replantejava la fórmula d’aquest nomenament.

L’actiu Carla Nieto va ser l’última a ser coronada reina de les bombolles, i el seu relleu el van agafar dos ambaixadors: la nedadora de sincronitzada Gemma Mengual i l’actor Roger Coma, que van ser imatge del cava al llarg de tot un any.

Ara, i després d’un llarg període de reflexió imposat per la pandèmia de Covid-19, Eduard Sanfeliu, president de la Confraria del Cava des del 2019, ha confirmat al 3d8 que la voluntat de l’entitat és recuperar la figura de la Reina del Cava, tot i que segurament, no amb la fórmula tradicional.

“És una activitat que pot agradar més o menys, però ningú pot negar que feia que es parlés del cava a tot arreu, i aquest és el tarannà que volem recuperar”, ha afegit Sanfeliu. “No volem fer les coses de pressa, i per tant hem de pensar molt bé quin model de coronació volem, però el que tenim clar és que volem que sigui una activitat que arribi a molta gent”, ha assegurat.


Canvis a la vista

Sanfeliu ha explicat que la Confraria està immersa en un procés de “transformació” amb la voluntat de recuperar la vocació popular que tenia l’associació fa uns anys. Al llarg de més de quatre dècades, l’entitat ha basat la seva tasca en la promoció del cava arreu del planeta, però els darrers anys el públic a qui es destinaven les activitats s’havia reduït.

“La imatge que molta gent s’ha fet de la Confraria no concorda amb la realitat. Som una entitat que fa molta feina, i molta gent no ho coneix. Volem que tothom sàpiga quina és la tasca que duem a terme”, sentencia el president.

Un dels objectius més clars que s’ha marcat la Confraria és el de desestacionalitzar les activitats al voltant del cava. “La Setmana del Cava estava molt bé, però no volem centrar tot el que fem en una setmana. Volem que al llarg de l’any hi hagi diversos actes en què es parli del producte”, apunta Eduard Sanfeliu.

Enguany, l’entitat ja s’ha implicat amb el Cavatast, agafant el relleu de l’Ajuntament en l’organització de la Nit dels Màgnums, i la intenció és fer, com a mínim, una altra activitat d’aquest tipus a la primavera.

També amb l’objectiu d’escampar el nom del cava arreu de l’estat, enguany s’ha reformulat la Gala del Cava, que se celebrarà el pròxim 29 d’octubre a la seu de la Confraria a Torre-ramona, amb la investidura de Pepe Rodríguez, un dels membres del jurat de Master chef, com a confrare d’Honor. Juntament amb ell, també seran investides de Mèrit la periodista Anna Boadas, la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras i el primer equip del FC: Barcelona femení, i Josep Fèlix Bentz, president del Reial Cercle Artístic de Barcelona.

“La tria no ha estat en va, apostem per la divulgació del cava i per la cultura, i aquestes persones ens poden ajudar a difondre els nostres valors”, ha dit Sanfeliu. Durant l’acte, també es reconeixerà Cristina Colomer, de Caves Colomer, per la seva trajectòria professional.

Al canvi de perfil de les persones investides també s’hi suma enguany un nou format per a la gala, més modern i informal, amb la intenció d’arribar a un públic més ampli i nou, i també als joves.

Tot i aquest canvi de rumb en les activitats de la Confraria, l’entitat sí que manté el seu tarannà solidari, amb activitats com el Cava amb Cor, una campanya que recull fons per Càritas a través de la venda d’un cava solidari, o la jornada de portes obertes als cellers, que es va celebrar el passat 12 d’octubre, amb aportacions dels cellers participants a diverses ONG.

També et pot interessar

Comentaris