L’alberg humanitari de la Creu Roja ha acollit 40 temporers per la verema

Avatar
20/10/2021 - 20:08h

Més de 30 persones han participat com a voluntàries en aquestes instal·lacions, que tenen capacitat per a 54 usuaris

La Creu Roja a l’Alt Penedès ha tornat a liderar aquest any un dispositiu d’ajuda humanitària per atendre les necessitats bàsiques i emocionals de les persones que treballen com a temporeres en la verema i es trobin en situació de dificultat social. En l’organització hi col·laboren l’Ajuntament de Vilafranca. 

Aquest any el dispositiu ha estat en funcionament del dilluns 23 d’agost al divendres 17 de setembre del 2021, ambdós inclosos i ha atès 40 usuaris de diverses procedències: Marroc, Senegal, Espanya, Romania, Mauritània, Mali, Camerun i Algèria.


Com l’any passat, els usuaris arribaven a les instal·lacions amb una prova PCR negativa de per poder accedir. Enguany hi ha hagut cap persona a la carpa d’aïllament, ja que l’únic positiu per Covid-19 es va detectar no va arribar a fer ús del servei.

L’objectiu de l’alberg és que els temporers que volen treballar a les vinyes de la ciutat i de la comarca s’hi puguin allotjar durant sis dies mentre busquen feina o mentre ho necessitin.  

L’alberg humanitari ha estat coordinat per dues tècniques de Creu Roja a l’Alt Penedès i s’hi ha implicat un equip de 34 persones voluntàries que han fet tasques de suport logístic d’entrades i sortides, així com assistència en la distribució de kits higiènics i distribució d’àpats. 

La valoració des de l’assemblea local ha estat molt positiva, i ja s’està treballant en la cerca de més empreses i entitats col·laboradores per pròximes edicions.   

També et pot interessar

Comentaris