El Penedès s’endu més de noranta medalles als Vinari

09/10/2021 - 11:30h

El jurat reconeix amb premis especials Miquel A. Torres, els cellers Vilarnau i Vallfomosa i el projecte enoturístic de la Carretera del Vi

Vilafranca ha acollit aquest divendres la gala de tardor dels Premis Vinari, en què es van reconèixer més d’un centenar de vins catalans. Aquests guardons, que es consideren un dels més importants dels que s’atorguen a Catalunya, han tornat a tenir en aquesta edició un marcat caràcter penedesenc: de les referències premiades, 91 són vins que s’elaboren al Penedès. Enguany competien per algun guardó prop de 850 productes d’arreu del territori.

Com és habitual, els Premis Vinari 2021 també han reconegut diferents personalitats i cellers per la feina feta els últims temps amb els seus guardons especials.

En aquest àmbit, el Penedès també hi ha tingut un paper destacat, amb el premi que ha rebut Miquel A. Torres, president de Família Torres, que ha rebut el premi a la trajectòria professional en el món del vi. L’empresa també s’ha endut enguany el premi al Millor vi de l’any pel Purgatori 2017, que la firma vinícola elabora a la DO Costers de Segre.

Pel que fa als cellers penedesencs que han rebut reconeixements especials, Vilarnau s’ha endut el guardó a millor projecte ecològic i Vallformosa el de millor celler. També ha rebut premi el projecte penedesenc La Carretera del Vi, que ha estat premiat com a la millor iniciativa d’innovació i dinamització enoturística.

Els premis Vinari s’han tornat a lliurar a l’Auditori de Vilafranca, que ja s’ha convertit en la seu habitual dels guardons. En aquesta edició Txe Arana ha donat pas a Màrius Serra com a conductor de l’acte, que va tenir com a convidat el Mag Lari. L’esdeveniment també es va poder seguir en directe pel Canal 33.

Podeu consultar el llistat complet dels guanyadors dels Premis Vinari en aquest enllaç.

També et pot interessar

Comentaris