Les exportacions de vi i cava remunten després d’un any a la baixa

FOTO: DO CAVA
04/10/2021 - 14:00h

S’incrementen un 23,25% les vendes de productes vinícoles a l’exterior i el sector es manté com el cinquè que més exporta arreu de Catalunya

El tancament dels mercats exteriors a conseqüència de la pandèmia de Covid-19 va provocar una davallada de les exportacions en la majoria de sectors econòmics el 2020. El del vi i el cava no en va ser una excepció.

Tot i que els darrers anys les empreses vitivinícoles sempre han estat capdavanteres en la llista de les més exportadores, la crisi sanitària les va abocar a una baixada de vendes que van afectar tant el mercat nacional com l’internacional.

La progressiva tornada a la normalitat, amb un clar relaxament de les restriccions per contenir el virus, han permès fer un tomb a la tendència a la baixa, i aquest 2021 el sector vitivinícola ha recuperat el vigor exportador amb un creixement del 23,25%, segons dades de la promotora autonòmica PRODECA. L’any passat les vendes a l’estranger van caure un 7%.

Aquest augment de la comercialització al mercat internacional ha fet que les empreses elaboradores de vi i cava català es mantinguin en la cinquena posició de les més exportadores, i ja representen el 4,62% del total de vendes que Catalunya registra a l’exterior. En aquest registre hi té un pes important el sector del cava, que suposa pràcticament el 46,70% del total del valor exportat.

Principals compradors


Segons PRODECA, un dels mercats que ha afavorit aquest canvi de tendència en el sector vinícola és el dels Estats Units, gràcies a la supressió dels aranzels Trump, que se situa com a principal mercat d’exportació desbancant Alemanya, que també creix significativament.

El Regne Unit –tot i les dificultats logístiques i duaneres generades pel Brexit–, el Japó i els Països Baixos completen la llista de principals mercats de destí dels vins i caves catalans.

També et pot interessar

Comentaris