Cavatast excepcional

FOTO: BERNAT ALMIRALL
Eva López
01/10/2021 - 10:51h

Sant Sadurní acull aquest cap de setmana la mostra de caves i gastronomia que enguany celebra el seu 25è aniversari

La promoció dels vins del Penedès s’ha convertit els últims anys en gairebé una obsessió per al territori. La darrera dècada s’han multiplicat les fires on es donen a conèixer la multitud de referències vinícoles que coexisteixen a la zona, amb una clara aposta pels formats on els visitants són protagonistes.

Sant Sadurní ja fa anys que va entendre que la millor manera de promocionar el cava –sens dubte, el producte estrella del municipi– era mostrant-lo obertament al gran públic. El 1997 la vila va acollir la primera edició del Cavatast, que enguany celebra el seu 25è aniversari consolidat com la mostra de referència a Catalunya per als amants dels caves i la gastronomia de qualitat.


La pandèmia ha tornat a obligar el Cavatast a reformular-se en les seves noces de plata. L’any passat, la mostra ja es va haver d’adaptar a les restriccions imposades per la crisi sanitària i ho va fer amb un format reduït que va tenir una magnífica acollida entre els assistents i també entre els expositors, que van valorar molt positivament la proximitat amb el client i la possibilitat d’explicar els detalls de cada cava que van presentar a la fira.

La de l’any passat no va ser la primera vegada que el Cavatast s’adaptava a un nou format per fer front a la inevitable evolució de l’entorn. El primer va ser el trasllat d’ubicació, del carrer Raval a la rambla Generalitat, per poder acollir la gran quantitat de públic que des dels inicis de la fira s’ha sentit atreta per la proposta. Des d’aleshores, la mostra no ha fet més que innovar per seguir sent un punt de trobada per als amants de les bombolles i per incorporar al projecte l’oferta gastronòmica de la vila.

Abans de l’aparició del nou coronavirus, l’Ajuntament ja va introduir alguns canvis en l’organització de l’esdeveniment, que està previst que s’ampliïn de cara als pròxims anys per fer que la qualitat de la fira segueixi augmentant.

I parlem de qualitat, perquè des del consistori sempre han deixat clar que el Cavatast no pretén ser una fira de masses, malgrat que en anys normals milers i milers de persones visiten la mostra. Sant Sadurní sempre ha primat la qualitat per davant de la quantitat, amb el convenciment que és això el que fa que la gent repeteixi any sí i any també la seva aposta per l’esdeveniment.

L’èxit del format reduït imposat per la pandèmia avala aquesta teoria de l’ajuntament, que després de l’edició d’enguany es tornarà a asseure amb el sector per decidir quin és el camí que ha de seguir el Cavatast a partir d’ara. Cal tornar al format anterior? Cal apostar pel nou? O convé trobar l’equilibri entre les dues propostes? Les respostes a aquestes preguntes seran clau per definir la mostra del futur i per encarar la seva celebració, com a mínim, vint-i-cinc anys més.

També et pot interessar

Comentaris