Els vins rebels catalans se’n van de ruta per Europa

Eva López
23/09/2021 - 16:21h

Ton Rimbau, del celler Porellànic, vol internacionalitzar la mostra que va organitzar al juny a Vilafranca portant la fira a cinc ciutats diferents

Els vins naturals s’han convertit en la nineta dels ulls de molts cellers catalans. Cada vegada són més els elaboradors que aposten per aquest tipus de productes, que de mica en mica es van fent un lloc en la llista de referències imprescindibles per a molts consumidors d’arreu del món.

Per tal de donar més visibilitat a aquest tipus de vins, que es caracteritzen per la mínima intervenció de l’home en el seu procés d’elaboració, Ton Rimbau, del celler Porcellànic de Vilobí del Penedès, va proposar al juny la celebració de la fira Vins Rebels, una mostra que va aplegar una gran quantitat de professionals i públic a Vilafranca.

Ara, l’elaborador va un pas enllà i proposa un ambiciós pla per internacionalitzar la mostra, amb la iniciativa Vins Rebels On Road, que portarà els vins naturals de 120 cellers catalans a cinc països diferents la pròxima primavera. París, Berlín, Sant Petersburg, Moscou, Viena i Milà són les ciutats on està previst que s’aturi el tren de Vins Rebels on Road, que sortirà de Vilafranca carregat amb 10.000 copes de vi.


Les copes es faran servir en cada una de les fires de Vins Rebels que s’organitzaran en les ciutats previstes, amb l’objectiu d’ampliar el coneixement sobre aquest tipus de productes posant en contacte els viticultors amb distribuïdors i clients.

Tal com ha explicat Ton Rimbau, la proposta abanderarà durant tot el viatge l’agricultura sostenible, demostrant que treballar el sòl sense tòxics i amb la mínima intervenció és possible. La qualitat dels vins naturals serà el màxim exponent d’aquesta premissa. Per això, l’expedició s’està dissenyant per ser el màxim de curosa amb el medi ambient.

La tria del tren com a mitjà de transport per al viatge no ha estat a l’atzar. Segons Rimbau, compartir experiència entre cellers i assistents implicarà que el CO₂ alliberat serà mil vegades menor que si cada participant viatgés de forma individual.

Suport de la gastronomia

En el trajecte en tren també està previst que hi participin els cuiners de set restaurants amb Estrella Michelin, els quals prepararan el menjar per a tota la comitiva.

En total, aproximadament unes 300 persones viatjaran al tren de Vins Rebels On Road. En aquests moments ja hi ha confirmat la seva participació en Josep Roca, d’El Celler de Can Roca. En el seu cas participarà en el primer tram del recorregut, de Vilafranca del Penedès fins a París. En el segon tram s’hi implicarà Atsushi Tanaka, antic xef del restaurant Gaya.

A més, el tren podrà acollir fins a 150 persones que vulguin gaudir de l’experiència i maridar vins naturals amb les creacions d’alguns dels cuiners més prestigiosos del moment. Aquestes persones també gaudiran d’excursions organitzades a les ciutats on s’aturi el tren per tal de complementar el viatge i gaudir del turisme de cada ciutat.

També et pot interessar

Comentaris