La DO Catalunya ja ha veremat més de 17 milions de quilos de raïm

FOTO: MARIA ROSA FERRÉ
16/09/2021 - 12:05h

A falta d’un mes perquè acabi la campanya, des de la DO asseguren que la producció serà similar a l’habitual, menys al Penedès

La DO Catalunya ja té sobre la taula les primeres previsions de la campanya de verema d’enguany, que va començar la segona meitat del mes d’agost i s’allargarà fins a la primera quinzena d’octubre. A mitjans de setmana, els cellers de la DO Catalunya ja havien veremat més de 17 milions de quilos de raïm, el que representa un 53% de la producció de l’any passat -que va ser ben curta-, i un 38% respecte de la mitjana dels darrers 5 anys.

En termes generals, la DO CAtaunya preveu una producció de raïm habitual pel que fa a la quantitat, exceptuant l’àrea del Penedès, on es calcula que serà inferior. Pel que fa a la qualitat, tot indica, a hores d’ara, que serà molt bona. S’estan produint algunes incidències aïllades de malura, afectant sobretot a la varietat chardonnay, i alguns focus puntuals de podridura amb els macabeus.

La sortida de raïms ha estat bona, però serà la disponibilitat hídrica la que determinarà el volum final de producció. La verema d’enguany mostra uns grans més aviat petits. Les principals varietats que ja s’estan veremant són el chardonnay, la garnatxa blanca, el macabeu i el moscatell d’Alexandria, pel que fa a raïm blanc; i el merlot, l’ull de llebre i la garnatxa negra entre els raïms negres.

La pluja dels darrers dies d’agost va accelerar l’entrada dels macabeus i va ajudar a incrementar la producció d’aquelles varietats més tardanes. En termes generals, les precipitacions s’han situat sobre la mitjana o lleugerament per sota, excepte a les zones del Penedès i l’Empordà, on sí que s’ha patit sequera.

S’han produït algunes pedregades puntuals cap als extrems sud i oest de la zona de producció de la DO, però sense comportar reduccions de producció ni tampoc amb incidència negativa sobre la qualitat, a nivells globals.

També et pot interessar

Comentaris