El CCBP invertirà uns dos milions en millores de sanejament d’aigües

Tasques de millora d’infraestructures de sanejament d’aigües al Baix Penedès (Foto: CCBP)
03/09/2021 - 13:00h

El Consell Comarcal del Baix Penedès té les competències delegades del sanejament a tots els municipis excepte Calafell

El Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) té delegades les competències en l’àmbit del sanejament d’aigües consistent en la depuració de les aigües residuals generades i en l’atorgament de permisos d’abocament a les activitats industrials en tots els municipis de la comarca a excepció de Calafell.

Tant els costos d’explotació, com de reposició, millora o inversió son assumits per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), que també financia els costos indirectes de gestió. Enguany es preveuen uns costos d’explotació i una despesa en reposicions i millores d’1.830.000 euros, repartides en 37 actuacions i una despesa en inversions de 121.000 euros en 6 actuacions.

El sanejament d’aigües es realitza a les depuradores i s’hi porta l’aigua per depurar a través de les estacions de bombament i els col·lectors.

Aquesta tasca s’executa a través de dos contractes de serveis amb l’empresa Remondis, que duu a terme les tasques principals d’explotació i de manteniment.

L’equip de treball consta actualment de 26 persones, entre caps de planta, oficials i operaris, per tal de gestionar els 9 sistemes de sanejament en què es divideix la comarca del Baix Penedès: Sistemes de Sanejament de la riera de la Bisbal, de Cubelles-Cunit, de L’Arboç-La Gornal, Bellvei, Llorenç del Penedès, als nuclis de Cornudella, Papiolet i la Torregassa de Sant Jaume dels Domenys i el sistema de Bonastre.

Per altra banda, des dels serveis tècnics del CCBP es programen, liciten i executen les actuacions de reposició, millora o inversió en els sistemes actuals o futurs.

També et pot interessar

Comentaris