Vilafranca obre amb la Capta els actes previs a la festa major 2021

Els Administradors de Vilafranca brinden a l’inici de la Capta d’enguany
19/08/2021 - 10:42h

El regal d’enguany és un matràs Erlenmeyer en homenatge a la ciència durant aquest any de pandèmia

Els Administradors de la Festa Major de Vilafranca 2021 han endegat aquest dijous al matí la Capta per vendre el programa, l’estampa i el regal de la festa d’enguany.

Excepcionalment per la pandèmia, la Capta consistirà aquest any en diversos espais estàtics per comprar aquest material festamajorenc.

En concret, fins a les 13h hi haurà la venda del programa, a 30 euros més la voluntat, en les parades instal·lades a la plaça de la Vila, la Rambla de Sant Francesc i la plaça de Jaume I. A la tarda, a les 18h, les parades s’ubicaran en diversos barris de la vila: A la plaça de la Vila (barri del Centre), plaça de Vilanova (Molí d’en Rovira), al Tívoli (Poble Nou) i la plaça de la Sardana (Sant Julià). Aquest divendres hi haurà la segona jornada de la Capta amb els mateixos indrets i horaris.

Com és tradicional, la Capta 2021 ha començat davant l’Ajuntament de Vilafranca amb l’encesa de cinc coets voladors a càrrec del quintet d’administradors. El programa i també el regal, un matràs Erlenmeyer amb el logo de la festa, està vinculat a la ciència en un any en què aquesta ha estat molt present a la vida quotidiana. Així, per exemple, als textos del programa es fan referències científiques amb vincles als elements de la festa i recorda un llibre de text de ciències naturals.

El regal de la festa major de Vilafranca 2021 és un matràs Erlenmeyer

També com és habitual cada any, el programa oficial de la festa, a més d’horaris de tots els actes -amb alguna esmena afegida a darrera hora pels canvis per la pandèmia del coronavirus-, inclou textos històrics i, per exemple, informació concreta dels balls folklòrics que han commemorat una efemèride entre el 2020 i aquest 2021.

El regal d’enguany, com apuntàvem, és un matràs Erlenmeyer, el típic recipient de vidre amb una base plana i que s’utilitza als laboratoris científics per escalfar líquids. Els Administradors han apuntat que cadascú hi podrà posar el que vulgui, per exemple, oli.

També et pot interessar

Comentaris