Dol a Sant Quintí per la mort de Florenci Aymerich, mestre de diverses generacions

12/08/2021 - 10:33h

També era el cofundador i actual director del grup de teatre amateur El Fanal

Aquest dimecres ha mort, víctima d’una greu malaltia que patia feia uns 3 anys, Florenci Aymerich Barberà, un mestre molt conegut i estimat a Sant Quintí de Mediona, municipi en el qual l’ajuntament preveu decretar aquest dijous 3 dies de dol oficial per les diverses morts que hi ha hagut aquesta setmana entre els seus convilatants socialment més rellevants. A més, Aymerich fins i tot està immortalitzat des de fa anys al poble perquè hi ha un capgros amb la seva imatge.

Florenci Aymerich va néixer fa 67 anys a la població de Savallà de Comtal (Conca de Barberà) i amb la seva família es va traslladar de ben petit a Igualada (Anoia), per establir anys més tard la seva residència a Sant Quintí de Mediona, on va arribar-hi per fer de mestre, sobretot de català i matemàtiques, a l’escola Antoni Grau i Minguell, que fins i tot va dirigir uns anys. Era a la segona dècada dels anys setanta del segle passat i a Sant Quintí ja van néixer 2 dels 3 fills que ha tingut Aymerich -a més de 6 nets-.

Aymerich ha estat molt ben valorat per diverses generacions de quintinencs i quintinenques als quals va ensenyar.

Fa 40 anys, Florenci Aymerich va cofundar el grup de teatre El Fanal precisament amb un bon amic i traspassat també aquesta setmana, Ricard Serra. De fet, el darrer acte públic en el qual va participar Aymerich va ser el passat 23 de juliol, quan va presentar el llibre que va fer en commemoració d’aquestes quatre dècades d’història del grup teatral quintinenc. L’entitat, a més, ha de tenir un protagonisme a la festa major que -per bé que adaptada per la pandèmia- el municipi celebra la setmana que ve i la qual obrirà amb un pregó a càrrec del grup.

Val a dir, finalment, que Florenci Aymerich Barberà va ser regidor de l’Ajuntament de Sant Quintí de Mediona per un grup d’independents a la segona legislatura de la democràcia, del 1983 al 1987.

També et pot interessar

Comentaris