Quatre municipis del Penedès, encara amb toc de queda

FOTO: FREEPIK.COM
Avatar
29/07/2021 - 19:00h

Vilafranca, el Vendrell i Cunit mantenen la restricció una setmana més, juntament amb l’Arboç, després que el TSJC hagi aprovat allargar la mesura

Després de setmanes d’augment continuat, els indicadors de la pandèmia comencen a estancar-se a Catalunya. Tot i que encara queden lluny els bons registres que hi havia a mitjans de juny -quan es van aixecar moltes de les restriccions per contenir els contagis- sembla que l’evolució de la pandèmia, de moment, és positiva.

Tant el risc de rebrot com l’Rt fa dies que van de baixada al conjunt del país, i el que és més important, comença a disminuir la pressió hospitalària. Aquest dijous el Departament de Salut va confirmar que als centres sanitaris hi havia 35 persones menys hospitalitzades a planta (2.208), tot i que encara es manté alt el nombre d’ingressats a les UCI (558).

Aquest canvi de tendència es deu a la davallada dels principals indicadors de la pandèmia, com el risc de rebrot, que ja se situa en els 895 punts (el 5 de juliol va arribar als 1.900), i l’Rt que ha caigut fins al 0,83, fet que significa que cada persona infectada amb el SARS-CoV-2 transmet la malaltia a menys d’un individu.


Tot i la bona marxa d’aquests registres, la Generalitat segueix optant per no abaixar la guàrdia i mantindrà una setmana més el toc de queda en 162 municipis catalans, tres menys que fa set dies. El tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja ha donat l’aval a la mesura, que ha entrat en vigor a la mitjanit d’avui divendres.

Pel que fa als municipis de l’Alt i el Baix Penedès afectats per la restricció, Vilafranca, El Vendrell i Cunit mantenen el confinament nocturn una setmana més, i se’n lliuren Gelida i Calafell. Per primera vegada des que es va aprovar la restricció, també s’aplicarà a l’Arboç.

La pandèmia al Penedès

Les mesures restrictives proposades per la Generalitat han tingut efecte al conjunt de Catalunya i també a l’Alt i el Baix Penedès, on els darrers dies també s’ha notat una disminució important dels indicadors dels contagis. A l’interior, aquest dijous el risc de rebrot és de 876 punts, 166 menys que fa una setmana, i l’Rt ha baixat fins al 0,91 dues centèsimes per sota de l’anterior registre.

De les més de 3.500 proves diagnòstiques que s’han fet els últims dies, el 17,2% ha donat positiu, dos punts per sota que la setmana passada, i es manté en 31 anys la mitjana d’edat dels nous positius.

Pel que fa a les xifres de vacunació a l’Alt Penedès, 60.500 veïns ja han rebut la pauta completa del vaccí, mentre que 68.216 en tenen una dosi.

Al Baix Penedès la situació no dista gaire de la comarca veïna. Aquesta setmana ha seguit caient el risc de rebrot, que ja se situa en els 732 punts, molt per sota de la mitjana catalana. L’Rt, per contra, ha augmentat lleugerament els darrers dies, tot i que es manté encara per sota de l’1, en el 0,93, cinc centèsimes més que fa set dies.

Els últims dies s’han fet gairebé 2.300 PCR i tests d’antígens a la comarca costanera, i han donat positiu el 19%, dos punts menys que fa una setmana. Els nous contagiats tenen, de mitjana, 33,5 anys.

La vacunació en aquest territori també segueix avançant, amb 55.778 persones a les quals ja se’ls ha administrat la pauta completa, i 62.955 que porten una dosi.

També et pot interessar

Comentaris