‘Vacuna festamajorenca’, l’especial del 3d8 sobre la festa major del Vendrell

23/07/2021 - 12:04h

Aquest divendres publiquem un monogràfic de 16 pàgines sobre la festa de Santa Anna adaptada a les restriccions

El regidor de Festes de l’Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, va confirmar que la Festa Major del Vendrell 2021 es celebrarà tal i com estava previst, tot i que incorporant algunes modificacions per ajustar-la a les mesures incloses en la darrera resolució del Procicat per la pandèmia de la Covid-19.

De fet, fins i tot aquesta setmana hi hagut la proposta que la vila s’inclogués en el llistat de municipis amb toc de queda nocturn, d’1 a 6h.

El regidor considera que “malgrat les circumstàncies actuals, cal mantenir la cultura com a bé essencial i per això cal que les administracions facin seu el compromís de fer realitat el hashtag #laculturasegura”. “Ha de ser no només un hashtag, sinó un compromís de les administracions per la cultura”, va afegir Christian Soriano.

“Tot i la pandèmia i les restriccions, les administracions també hem de vetllar i tenir cura d’una altra salut, la salut anímica i la salut mental, i per fer-ho creiem que la cultura és la millor vacuna”, va apuntar també Christian Soriano, a qui entrevistem per al monogràfic festamajorenc de 16 pàgines que el 3d8 publica cada any en l’edició en paper coincidint amb la festa en honor a Santa Anna.

Contingut del monogràfic
Pel que fa al contingut d’aquest monogràfic sobre la festa major del Vendrell i a banda de l’esmentada entrevista a Christian Soriano i una informació sobre el pregoner, Jaume Ramon, informem sobre l’acte de reconeixement als Portants d’Honor 2020-2021 i els aniversaris emblemàtics del Borinot de foc (10 anys) i l’Embarcada i dos dels seus balls folklòrics (15).

A més, publiquem un reportatge de Salvador Arroyo sobre la Unió Musical del Vendrell i un altre de Pere Ferrando sobre l’expressió vendrellenca ‘Dia del gos’. Paton Soler, col·laborador històric del 3d8 fa un repàs a concerts emblemàtics del Festival Internacional de Música Pau Casals, que arriba als 40 anys; i també parlem de l’acte dels Nens del Vendrell d’avui mateix sobre el primer pilar de sis carregat al segle XX i dels concerts d’aquesta festa major.

Llegeix el monogràfic en pdf clicant aquí.

També et pot interessar

Comentaris