Campanya ‘El Consell al teu costat’ per apropar el CCBP a la ciutadania

Lourdes Meroño, Joan Sans i Alfons Ribas en la presentació de la campanya, aquest dimarts al Consell Comarcal del Baix Penedès.
Avatar
20/07/2021 - 19:00h

L’ens comarcal del Baix Penedès ha fet 16 entrevistes audiovisuals al govern per donar a conèixer la seva tasca

Amb l’objectiu i la voluntat de fer un exercici de transparència i acostar el Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) a la ciutadania, i a la vegada donar a conèixer totes les seves funcions, des de la conselleria comarcal de Comunicació s’ha creat la campanya “El Consell al teu costat”.

En total s’han realitzat 16 entrevistes als consellers comarcals, on cada un d’ells explica en primera persona quines són les tasques que realitza l’àrea de la qual n’és el o la responsable i en què es tradueix aquestes funcions al municipi.


Són vídeos de caire desenfadat, d’entre 4 i 6 minuts de durada i els quals s’han gravat en els diferents municipis de cada conseller per donar un aire de proximitat i ensenyar diferents espais de la comarca.

Alfons Ribas, conseller comarcal de Comunicació, ha explicat la voluntat de mostrar la tasca de cada conselleria comarcal, explicada pel propi conseller, en format audiovisual en un vídeo d’uns 5 minuts de duració. “Des de la conselleria de comunicació, que es va crear en aquest mandat, vam detectar de seguida un gran desconeixement per part de la ciutadania sobre les funcions que realitza al Consell, que son moltes i d’una gran importància en tots els Ajuntaments i administracions locals; transport escolar, residus, enginyers, serveis socials…”

Joan Sans, president del CCBP, ha destacat de la seva banda aquest projecte com un dels objectius d’aquest mandat en referència a la transparència, conjuntament amb la nova web que s’està preparant.

La periodista Lourdes Meroño, editora dels vídeos juntament amb el càmera, Luis Tamayo, ha agraït la possibilitat de realitzar totes aquestes entrevistes que han significat una gran experiència d’aprenentatge i de coneixença personal molt enriquidora.

Meroño també ha explicat unes quantes anècdotes que han tingut lloc durant els rodatges, com l’aparició d’un gat durant l’entrevista al conseller comarcal de protecció animal Dani Caballero que podrem veure.

A més, la periodista autora dels vídeos ha conclòs que “moltes vegades, la ciutadania no tenim la percepció de la feina que fa al consell comarcal i sense aquest moltes coses no es podrien fer”.

Els vídeos es penjaran al canal de youtube del Consell Comarcal del Baix Penedès setmanalment a partir de final d’aquest mes de juliol i amb la represa el setembre després del parèntesi de l’agost.

També et pot interessar

Comentaris