El Vijazz Vilafranca tanca una edició especial amb molt bones xifres

La plaça Jaume I va ser l’escenari dels concets dels caps de cartell de l’edició d’enguany del Vijazz | Fèlix Miró
Avatar
07/07/2021 - 14:21h

4.500 persones han assistit als concerts i tastos en un festival on els caps de cartell Juan Perro, Benavent-Di Geraldo-Pardo i Cécile McLorin captiven els assistents

Tot i que la catorzena edició del Vijazz Vilafranca ha estat marcada per les normatives sanitàries que no han permès celebrar la tradicional fira de vins, el festival ha tancat l’edició 2021 amb plena satisfacció per part de tots el públic que va assistir als diversos concerts, tastos i maridatges. Durant els 5 dies que ha durat l’esdeveniment, hi han participat 4.500 persones. El festival va penjar el cartell de “sold out” en totes les seves activitats, moltes d’elles dies abans de s’iniciés el festival, una mostra de la bona rebuda que el nou format del Vijazz Vilafranca ha tingut entre el públic. Des de l’organització, el president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha posat en relleu aquesta xifra i ha destacat que “tot i que és un nombre molt inferior a altres edicions, hem volgut ser molt curosos amb tota la normativa sanitària per tal de que el públic estigués sempre en una situació segura”. Des de l’organització es mostren molt contents per com s’ha desenvolupat l’edició 2021 del Vijazz Vilafranca i com s’ha pogut mantenir el binomi vi i jazz incorporant taules en els concerts.


Gran rebuda del públic

El cartell del Vijazz Vilafranca 2021 ha enlluernat a tots els assistents durant els 5 dies del festival. Una de les novetats d’enguany era el seu dia d’inici. Dimecres 30 de juny, el Vijazz obria portes amb l’Enojazz, un maridatge entre els vins del celler Família Torres i el concert de les dues formacions de l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet. Dijous 1 de juliol, el Vijazz celebrava la seva inauguració oficial amb l’actuació de La Locomotora Negra, la mítica big band que enguany s’acomiada després de 50 anys damunt dels escenaris.

La benvinguda al cap de setmana el donava divendres 2 de juliol a l’Espai Jaume I el trio Benavent-Di Geraldo-Pardo que van encisar al públic amb la seva fusió de flamenc i ritmes mediterranis. Dissabte va ser el torn de Juan Perro, l’àlies de Santiago Auseron que juntament amb la seva banda, va desplegar la seva proposta musical entre els tradicions afromamericanes i hispanes dins del terreny de l’experimentació. Tancava el Vijazz Vilafranca 2021, la cantant nord-americana i una de les grans dames del jazz actual, Cécicle McLorin, i el pianista, Sullivan Fortner.

Divendres 2 de juliol també s’iniciava el cicle “Elles i el Jazz” al Claustre de Sant Francesc amb l’actuació del duet entre la cantant i contrabaixista, Gemma Brié, i el prestigiós pianista, Manel Camp. Els van seguir durant el cap de setmana els concerts d’Elisabet Raspall Quartet, una de les jazzwoman més rellevants del nostre territori, i Irene Reig & The Bop Collective, una de les referents més joves del panorama jazzístic català.

Malgrat la reducció d’aforament, els concerts desenvolupats durant el divendres i el dissabte van tenir doble sessió per tal de poder acollir un major nombre de públic.

Un nou format

Per tal de garantir les mesures sanitàries, l’edició 2021 s’ha celebrat amb algunes novetats. Una de les mes rellevants ha estat la reducció dels aforaments als concerts amb una capacitat de quasi 400 persones a l’escenari principal, 100 persones al Claustre Sant Francesc i 50 a la sala de tast. A més, per tal de garantir la traçabilitat, tots els assistents havien d’adquirir una entrada per tal de poder accedir als espais on es desenvolupaven els actes.

A l’Espai Jaume I, la distribució tradicional de públic s’ha canviat per una plaça plena de taules i cadires –amb la distancia de seguretat entre cadires– on els assistents podien seure i degustar la copa de vi o cava que se’ls hi donava a l’entrar al recinte. Per Margalef això és un valor que no cal perdre: “en accedir al recinte, es dona la benvinguda al públic amb una copa de vi o cava que ells mateix trien entre diverses opcions, i fins i tot se’ls assessora a l’hora de fer la tria”. Margalef no descarta mantenir aquest tipus de format en algunes de les sessions de les properes edicions de Vijazz.

Sommeliers de prestigi

Les activitats de tastos i maridatges del Vijazz Vilafranca van desenvolupar-se a la Sala de Tast Ametller Origen situada al Casal – Societat La Principal. La majoria d’ells, van ser conduïts pel sommelier de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Xavi Viles, tot i que durant el cap de setmana hi han passat sommeliers d’alt nivell com Ramon Roset, Ramon Francàs i Meritxell Falgueras. Tots ells van formar part de el panell de tastadors de l’55è Concurs Tastavins DO Penedès.

Durant els tasts, els assistents han descobert les característiques d’un gran nombre de vins Penedès i caves que han maridat amb excel·lents productes gastronòmics com formatges, ibèrics o xocolates.

Des de l’organització estan plenament satisfets de com el públic ha rebut l’edició d’enguany i es mostren esperançats que el 2022 es pugui recuperar la fira de vins Penedès i caves que tant èxit ha tingut des del 2007, i a la vegada es puguin mantenir algunes de les novetats d’aquesta edició, com l’Enojazz a l’escenari principal o alguns concerts amb taula. L’edició 2022 se celebrarà el cap de setmana de l’1, 2 i 3 de juliol.

També et pot interessar

Comentaris