És l’hora del Vijazz

L’Enojazz va donar dimecres el tret de sortida al Vijazz Vilafranca. FOTO: FÈLIX MIRÓ
01/07/2021 - 19:00h

El festival està en marxa des de dimecres i aquest cap de setmana acollirà els caps de cartell de l’edició d’enguany

Aquest any, sí. Després d’un any en blanc per la pandèmia de Covid-19, torna a Vilafranca el festival Vijazz, amb un format adaptat a la situació sanitària, però que no renuncia a cap dels elements que l’han convertit en un referent per als amants de la cultura: el vi i el jazz

Les dades demostren que hi havia ganes de Vijazz. Just abans de la inauguració del certamen –que aquest dijous acull la Locomotora Negra amb el seu concert de comiat dels escenaris– la majoria dels concerts d’enguany ja han penjat el cartell de complet, i també molts dels tastos que enguany es faran a la sala que s’ha habilitat a la plata del Casal de Vilafranca.

L’èxit no pot estranyar ningú, tenint en compte que abans de la pandèmia visitaven el Vijazz milers de persones, la majoria convençudes que el festival organitzat pels Tastavins Penedès és ja un clàssic en el calendari de certàmens estiuencs.

L’encert a l’hora de reformular la proposta per adaptar-la a la situació sanitària també és un dels punts que han fet que el públic confiï en una proposta, que enguany aposta pel petit format, sense renunciar a l’essència del festival. Per a l’edició 2021 és imprescindible disposar d’una entrada per accedir als concerts, un fet que no ha espantat els espectadors, a jutjar per les xifres de venda dels tiquets.

El pati de butaques dels espectacles del Vijazz s’ha adaptat a les restriccions imposades per la pandèmia, amb separació entre cadires, i afegint una taula entre els assistents que permetrà gaudir d’una copa de vi amb comoditat. De fet, l’entrada dels vins de la DO Penedès i els caves en els concerts és una de les novetats més destacades del Vijazz d’enguany.

Per aconseguir que els concerts els puguin gaudir un major nombre de persones, el Vijazz Vilafranca 2021 també proposa aquest any una doble sessió de la majoria d’espectacles, tant dels que es faran a la plaça Jaume I, com els que es duran a terme al claustre de Sant Francesc en el marc del cicle ‘Elles i el jazz’.

L’opció no és forassenyada, tenint en compte la qualitat del cartell musical que proposa el Vijazz d’enguany, amb Carles Benavent, Juan Perro i Cécile McLorin –guanyadora de tres premis Grammy– com a caps de cartell. A ells s’hi sumaran reconegudes artistes del panorama jazzístic nacional (Gemma Abrié, Elisabet Raspall i Irene Reig), que un any més posaran en relleu el pes de les veus femenines en aquest sector.

Tastos i activitats

També és remarcable la proposta de tastos i maridatges que presenta el festival d’aquest any, amb més d’una desena d’activitats, que tindran com a protagonistes els vins de la DO Penedès i la DO Cava. Les sessions –totes comptaran amb productes gastronòmics d’Ametller Origen– les conduirà el sommelier de l’Acadèmia Tastavins Penedès Xavi Viles, tot i que també hi participaran alguns dels sommeliers participants en el panell de tast del 55è Concurs Tastavins DO Penedès com Ramon Francàs, Ramon Roset o Meritxell Falgueras.

A més, com és habitual, s’ha teixit un complet programa d’activitats complementàries, amb propostes que permetran als visitants conèixer diferents racons de Vilafranca, com el campanar de Santa maria –que es visitarà durant la posta de sol–, la casa Pelegrí o el Campanar Trinitat.

Tot i que les entrades gairebé estan exhaurides, encara poden adquirir-se a través de la web del Vijazz.

També et pot interessar

Comentaris