El projecte de Xarxa d’Àrees d’Autocaravanes integra el Baix Penedès

Núria Sala, Ramon Riera i Jaume Casañas en la presentació del projecte (Foto: CCBP)
Avatar
03/06/2021 - 13:24h

La iniciativa de promoció turística sostenible vol vosar en valor l’interior de la comarca penedesenca

L’Àrea de Turisme del Consell Comarcal del Baix Penedès (CCBP) ha presentat aquest dijous en roda de premsa el projecte per incloure el Baix Penedès a la Xarxa d’Àrees d’Autocaravanes del Penedès amb l’objectiu de conformar una ruta dins de la comarca penedesenca per captar aquest tipus de turisme.

Els 6 municipis que de moment hi prendran part són Albinyana, l’Arboç, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Cunit i Sant Jaume del Domenys.

Es crearan espais de pernoctació d’autocaravanes en cada un d’aquests pobles i s’adequaran amb la instal·lació d’un punt d’aigua, punt de recollida d’aigües negres i un espai de picnic.

PUBLICITAT

El model d’aquest projecte s’inspira en el model francès, per facilitar l’acolliment d’autocaravanes en espais públics però també privats. Aquestes àrees no busquen ser grans zones de pernocta, si no de petits espais, d’entre 5 i 10 places cadascuna.

Seran espais gratuïts, amb arbrat per generar ombra, taules per fer picnic i gestió d’aigües grises i residuals. Els usuaris podran estar-hi un màxim de 48 hores i el manteniment anirà a càrrec de cada ajuntament.

Per dur a terme l’adequació dels espais i la senyalització, el conseller comarcal de Turisme del Baix Penedès, Jaume Casañas, ha explicat que l’ens rebrà una subvenció de la Diputació de Tarragona per valor de 56.000 euros.

Captar nou turisme
L’entrada de la comarca del Baix Penedès a la Xarxa d’Àrees d’Autocaravanes del Penedès donarà un nou impuls a la captació de turisme de proximitat i estranger al litoral, però també a la zona interior, segons s’ha remarcat en la roda de premsa de presentació del projecte.

PUBLICITAT

La directora del Consorci de Promoció Turística del Penedès, Núria Sala ha destacat en aquest sentit la situació estratègica del Penedès per visitants que estan de camí cap al sud.

El president del mateix consorci , Ramón Riera, ha destacat de la seva banda l’augment del turisme d’autocaravana arrel de la pandèmia i que es preveu que sigui un sector que continui creixent.

“El Penedès té molts actius i atractius per ser visitats”, ha dit Riera, que també ha assenyalat que és una “molt bona notícia” que la Diputació de Tarragona cregui en aquest projecte.

La promoció d’aquestes àrees per a autocaravanes es farà conjuntament a tot el Penedès i es podran trobar degudament identificades, un cop entrin en funcionament, a la pàgina web www.penedesturisme.cat.

També et pot interessar

Comentaris