L’ecòleg Allan Savory participarà al Primer Simposi de Viticultura Regenerativa de Vilafranca

Avatar
02/06/2021 - 20:04h

Organitzat per Família Torres, el certamen se celebrarà el 17 de juny a la capital de l’Alt Penedès i comptarà amb la presència de ponents de renom

El primer Simposi de Viticultura Regenerativa, que se celebrarà a Vilafranca el pròxim 17 de juny de la mà de Família Torres, comptarà amb la participació d’Allan Savory, ecòleg, fundador i president del Savory Institute, que promou la restauració dels ecosistemes de pasturatges a escala mundial.

Savory és el precursor de l’agricultura regenerativa i del maneig holístic, un pensament sistèmic focalitzat en la gestió dels recursos per revertir la desertificació.

Autor de diversos llibres sobre el maneig holístic, Allan Savory serà l’encarregat de pronunciar telemàticament la ponència inaugural d’aquest certamen, que serà retransmès per streaming.

PUBLICITAT

L’objectiu del simposi és conscienciar sobre la capacitat dels sòls regenerats per frenar el canvi climàtic i la necessitat d’adoptar una nova concepció holística de la gestió agrícola, que permeti assolir un nou equilibri basat en l’increment de la biodiversitat i de la matèria orgànica de manera natural, convertint les vinyes en grans embornals de carboni.

El Simposi de Viticultura Regenerativa també comptarà amb un altre expert mundial en la regeneració dels sòls, l’agricultor australià i formador internacional  Darren J. Doherty. Doherty és un dels majors experts en Línia Clau (Keyline), una metodologia que permet conservar l’aigua i regenerar els sòls.

Després de la seva intervenció, també telemàtica, participarà Pilar Andrés, investigadora del CREAF (Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals), experta en ecologia i biodiversitat del sòl, que treballa en la definició d’indicadors per avaluar la qualitat biològica del sòl i en la seva restauració.

PUBLICITAT

Les experiències en viticultura regenerativa les aportaran el viticultor australià i propietari del celler Cargo Road Wines, James Sweetapple; l’agricultor, fundador d’Agroassessor Consultors Tècnics i autor del llibre Arrelats a la terra. Propostes per a una agricultura regenerativaFrancesc Font, i Miguel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres, que ha adoptat la viticultura regenerativa per avançar en el seu compromís de lluita contra el canvi climàtic.

Finalment, els experts en agricultura regenerativa Josep Ramon Sainz de la Maza i Manel Badia se sumaran al debat final, que serà moderat per la periodista especialitzada en medi ambient i autora del llibre Si el cel es tornés vermell Cori Calero.

També assistirà al simposi l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que donarà la benvinguda, mentre que la Directora d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya Elisenda Guillaumes Cullell serà la responsable de clausurar l’acte.

També et pot interessar

Comentaris