La DO Penedès presenta un nou distintiu per identificar els vins 100% Xarel·lo

01/06/2021 - 19:03h

Els vins hauran de presentar una traçabilitat del 100%de la varietat Xarel·lo i obtenir 72 punts o més al comitè de tast de la denominació 

La Denominació d’Origen Penedès ha presentat un nou distintiu que permetrà identificar les ampolles dels vins elaborats únicament amb la varietat Xarel·lo. El distintiu el podran demanar tots els cellers que estiguin sota l’empara de la DO Penedès i es col·locarà a l’ampolla del vi.

Aquesta iniciativa va néixer en el plenari del Consell Regulador de la DO Penedès, amb l’objectiu de donar visibilitat als vins d’aquestes característiques que s’elaboren dins de la denominació d’origen i, concretament, amb la varietat estrella penedesenca, per tal de posicionar-la com a varietat de referència.

La DO Penedès ha remarcat que aquest nou distintiu és opcional i només es pot col·locar en ampolles de vi qualificades com a 100% Xarel·lo, amb prèvia justificació de traçabilitat.

A més caldrà que hagi obtingut una puntuació de 72 punts sobre 100 o superior en el comitè de tast que qualifica els vins DO Penedès. Els cellers el podran demanar al mateix temps que el distintiu de control d’embotellat.

La varietat per excel·lència del Penedès

Amb una producció de més de 700 hectàrees, la Xarel·lo és la varietat més conreada dins de la DO Penedès. Amb una excel·lent adaptació als climes i terrers del territori, produeix raïms molt equilibrats i de gran qualitat, especialment els de vinyes velles.

El nou distintiu per als vins 100% xarel·lo de la DO Penedès.

També et pot interessar

Comentaris