El Vijazz amplia els dies de festival, elimina la fira de vins i reformula l’espai de concerts

FOTO: PARENTHESIS
01/06/2021 - 12:49h

Cecile McLorin, Carles Benavent, Juan Perro i La Locomotora Negra lideren un cartell que inclou un assaig dels Castellers de Vilafranca

Del 30 de juny al 4 de juliol tindrà lloc la 14a edició del Vijazz Vilafranca. En la seva 15a edició, el Vijazz presenta un cartell amb grans artistes de prestigi dins del panorama jazzístic actual i diverses novetats per tal de poder adaptar-se a la normativa sanitària vigent.

El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha explicat com seria el funcionament d’enguany: “L’accés als concerts es farà a través d’entrades que donaran dret a una cadira per gaudir de l’espectacle i una degustació de vi o espumós Penedès en una copa Riedel”. D’aquesta manera el vi i el jazz tornaran a maridar-se a Vilafranca del Penedès però sense la tradicional fira vinícola que se situava a la Rambla Sant Francesc.

Durant la presentació, l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha felicitat a l’organització per poder celebrar un any més aquest esdeveniment: “Malgrat la situació, ens hem d’adaptar a les circumstàncies i tornar a celebrar acte si esdeveniments. Sempre amb seny”. Un dels patrocinadors del Vijazz Vilafranca 2021 és el Banc Sabadell, que un any més aposta pel la cultura i el vi a Vilafranca del Penedès.

La seva directora regional, Judit González, ha destacat la important implicació del Banc Sabadell amb aquest esdeveniment: “Un dels nostres objectius és mantenir una vinculació amb el territori i la seva gent, és per això que apostem clarament per esdeveniments com el Vijazz Vilafranca”.

Sense fira però amb vi als concerts

Després de que el context sanitari no va permetre celebrar el Vijazz Vilafranca 2020, enguany s’ha planificat una edició molt especial, adaptada a la situació actual però mantenint l’esperit i la qualitat que ha marcat el Vijazz Vilafranca des del seu inici el 2007.

Enguany la fira de vins es substitueix per la presència del vi en els concerts que se celebraran amb aforament reduït i controlat, tant a l’escenari principal de la plaça Jaume I com a l’espai Elles i el Jazz del Claustre de Sant Francesc. El vi també estarà present en una gran sala de tast que s’instal·larà a la platea del teatre del Casal – Societat La Principal, i que permetrà gaudir de tastos i maridatges amb la màxima comoditat i seguretat.

Dos sessions de concert per cada artista
Els concerts del cap de setmana del Vijazz Vilafranca tindran doble sessió, perquè s’arribi al màxim de públic possible. Els espais tindran un aforament limitat (400 persones a Jaume I i 100 persones al Claustre de Sant Francesc), i totes les cadires estaran separades per un mínim de 1,5 metres.

A més a més, entre cadires hi haurà una tauleta perquè els assistents als concerts puguin gaudir d’una copa de vi o cava durant l’actuació. Les entrades es podran adquirir al web del Vijazz a partir del divendres 4 de juny a les 10h del matí, pel preu de 15€, que inclouran una copa Riedel –que enguany es renova amb una copa de major qualitat–, una consumició , i el dret a tenir una cadira assegurada.

Les cadires no estaran enumerades (s’ompliran per ordre d’arribada) i no hi haurà possibilitat de seguir els concerts a peu dret. Tots els que tinguin entrada tindran garantida una cadira. La zona de Jaume I es tancarà 2 hores abans dels concerts.

Caps de cartell del Vijazz

El festival d’enguany reunirà alguns dels noms més destacats del panorama muscial jazzístic nacional i internacional. La Locomotora Negra -que s’acomiadarà del públic amb aquest concert a Vilafranca-, el trio Benavent-Di Geraldo-Pardo, Juan Perro -l’àlies de Santiago Auserón, una icona del pop espanyol amb Ràdio Futura-, i Cécile McLorin Salvant -premiada amb tres Grammy- seran els caps de cartell de l’edició 2021.

Espai Elles i el Jazz: concerts íntims i en femení

El Claustre de Sant Francesc tornarà a acollir propostes jazzístiques en clau femenina acompanyats d’una copa de cava en el Cicle Elles i el Jazz. Tots els concerts seran en doble sessió, a les 20h i a les 22h. El divendres 2 de juny hi actuarà Gemma Abrié & Manel Camp, una de les veus primeres espases del nostre jazz; dissabte 3 de juny pujarà a l’escenari Elisabet Raspall Quartet, una de les jazzwoman més consolidades de l’escena catalana, i diumenge 4 de juny tancarà l’espai IreneReig & The Bop Collective, una de les saxofonistes i compositores més destacades del moment.

Gran Sala de Tast, visites a cellers i una gran sorpresa: vi i castells

La prioritat dels organitzadors és seguir mantenint la presència del vi Penedès en el centre del Vijazz Vilafranca. Per aquest motiu, la tradicional sala de tast es trasllada a la platea del teatre del Casal – Societat La Principal de Vilafranca, on s’hi muntarà una gran sala de tast per a 50 persones on s’hi planificarà un gran nombre de tastos i maridatges amb vins i escumosos del Penedès.

Les activitats paral·leles també tindran el seu espai en el programa del Vijazz Vilafranca 2021. Així diferents restaurants de la vila presentaran un menú especial, i diferents cellers del Penedès faran activitats i visites enoturístiques especials durant el cap de setmana.

Com a novetat, i si les condicions de la pandèmia ho permeten, el diumenge 4 de juliol a les 13h a Jaume I se celebrarà una jornada de castells molt especial amb els Castellers de Vilafranca.

També et pot interessar

Comentaris