Els vins naturals es reivindiquen amb una nova fira a Vilafranca

FOTO: Ajuntament
19/05/2021 - 20:03h

La mostra ‘Vins rebels’ que impulsa el viticultor penedesenc Ton Rimbau es farà el 6 i 7 de juny, i ja ha confirmat 27 expositors

Els vins naturals estan de moda. És un fet que cada vegada són més els consumidors que aposten per aquesta mena de productes, que tenen com a denominador comú la voluntat de minimitzar la intervenció de l’home en el procés d’elaboració.

Al Penedès, per exemple, ja no és gens estrany trobar cellers amb algun producte d’aquest tipus en el seu catàleg de referències, i tampoc ho és conèixer perdones que es declaren grans amants d’aquests vins.

Amb la voluntat d’agrupar bona part de l’oferta de vins naturals que hi ha actualment a Catalunya, neix ara la mostra ‘Vins rebels’, que el 6 i 7 de juny aplegarà al parc ü d’octubre de Vilafranca una trentena d’elaboradors de vins naturals.

L’impulsor de la iniciativa és Ton Rimbau, un viticultor de Vilobí del Penedès que s’ha convertit amb els seus Porcellànic en un referent d’aquest tipus de productes. Per posar en marxa la proposta, Rimbau ha comptat amb la complicitat de l’Ajuntament de Vilafranca.

La fira, que s’ha presentat aquest dimecres a l’enològica de Vilafranca, ja té 27 expositors confirmats, però està previst que en els pròxims dies s’arribin a cobrir les quaranta places que hi ha disponibles per a un espai de més de 5.000 metres quadrats.

La voluntat de Rimbau era fer una fira amb una setantena de cellers, però enguany s’ha apostat per reduir-la per adaptar-se a les mesures Covid. La voluntat és ampliar-la en les pròximes edicions, si la proposta té èxit.

Els que la visitin hi podran tastar més de 150 referències vinícoles de cellers catalans, espanyols i francesos. L’entrada tindrà un preu de 15 euros, i permetrà degustar tots els vins de la fira, a través de sessions que es faran amb el públic assegut, i un màxim de sis persones per tast. La jornada del diumenge 6 de juny està enfocada al públic general, i la del dilluns dia 7 als professionals.

“Totes les fires s’han suspès, i això és una ruïna per al país, sobretot per als petits viticultors. Amb aquesta mostra volem demostrar que aquest tipus d’activitats es poden fer amb seguretat”, ha assegurat Ton Rimbau.

Descomptes per compra

La fira ‘Vins Rebels’ també es presenta com un gran mercat on els consumidors podran comprar els productes que tastin amb descomptes de més del 20%. A més, s’ha organitzat un concurs de relats, que permetrà al guanyador obtenir el seu pes en vi.

Joan Manel Montfort, tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior de Vilafranca ha defensat l’aposta de la vila per la iniciativa assegurant que “entenem que Vilafranca com a Capital del Vi ha donar empara a aquest tipus d’esdeveniments”.

Les entrades ja es poden comptar a través de la pàgina web codetickets.com.

També et pot interessar

Comentaris