24 cellers premiats en la 55ena edició del Concurs Tastavins DO Penedès

15/05/2021 - 14:34h

L’Auditori de Vilafranca del Penedès torna a acollir la cerimònia de lliurament de premis, que per primera vegada s’ha retransmès en directe per TV

L’Auditori de Vilafranca del Penedès va tornar a acollir ahir al vespre l’entrega de premis del Concurs Tastavins DO Penedès, organitzat per l’Acadèmia Tastavins Penedès amb el suport tècnic de la DO Penedès.

Després de que l’anterior edició se celebrés al Claustre dels Trinitaris amb aforament molt limitat a causa de la normativa sanitària, enguany ha tornat a l’Auditori amb la presència dels cellers guanyadors, així com representants de l’Acadèmia Tastavins Penedès, membres del panell de tastadors i representants institucionals.

Una de les novetats d’aquesta edició és que l’acte ha estat retransmès per Penedès TV. Conduit per Judith Cortina i David Jobé –creadors del portal Enoturista.cat–, l’entrega de premis ha comptat amb la participació de membres del panell de tastadors que s’han encarregat de presentar les diferents categories del concurs.

Xifra rècord de participació de mostres

Una cinquantena de cellers i 150 referències han participat en la 55a edició del Concurs Tastavins DO Penedès. El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, ha destacat la importància d’aquesta xifra rècord: “Per l’acadèmia veure aquestes dades ens empeny a seguir treballant en potenciar el prestigi i l’excel·lència dels vins Penedès”.

En aquesta 55a edició de Concurs , les 35 medalles de les 7 categories del concurs s’han repartit entre 24 cellers. En la categoria de vins blancs, les medalles de bronze han estat pel Virolet d’Oriol Rossell, Nàida de Cavas Hill i De Ponent de U Mes U. La medalla de plata ha estat pel Blanc Prínceps de Canals i Munné i l’or per a Masia Freyé Parellada-Muscat de Vallformosa.

Entre els vins blancs criança, les medalles de bronze han anat a parar a La Vineta d’Emendis, Freyé Eco Xarel·lo de Vallformosa i Gran Clot dels Oms de Finca Ca n’Estella. La medalla d’argent ha estat pel Chardonnay Col·lecció d’Albet i Noya i l’or pel Manuela Naveran de Caves Naveran.

La categoria de vins rosats ha premiat amb la medalla de bronze el Duc de Foix Cabernet Rosat de Covides, el Petjades de Torelló de Torelló Llopart i el Kebo de Cavas Hill. La medalla de plata ha estat pel Rosé Princeps de Canals i Munné i l’or per Masia La Sala de Vallformosa.

En la categoria de vins negres joves, els cellers guardonats amb les medalles de bronze han estat Anaïs d’U Mes U, La Clau de Volta de Cavas Hill i Fredolic de Caves Bolet. La medalla de plata ha estat pel Pere Punyetes de Varias i la d’or pel HMR Black d’Heretat Mont-Rubí.

En la categoria de vins negres criança, les medalles de bronze han estat per Freyé Eco de Vallformosa, El Vol de Nit d’U Més U i La Milana d’Albet i Noya. La medalla de plata ha estat pel Noir Princeps de Canals i Munné i l’or pel Parató Samsó de Parató.

En la categoria de vins escumosos Clàssic Penedès, les medalles de bronze han anat a parar al Brut 21 d’Albet i Noya, el Mas Bertran X80 de Mas Bertran i l’Aymar Brut Reserva 2016 de Aymar. La medalla de plata ha estat per Miratge de Finca la Font de Jui i l’or per Marta de Torre del Veguer.

Per acabar, en la categoria Xarel·lo, les medalles de bronze han estat per Finca La Boltana d’Alsina & Sardà, Maset La Sinia de Maset i Airada de Bergonyó i Durall. La medalla de plata ha guardonat el Xarel·lo de Joan Sardà i la d’or per l’Avi Ton by Eudald del celler Eudald Massana Noya.

També et pot interessar

Comentaris